Sosyal Medya

Ekonomi

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi ocakta düştü

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Ocak’ta 71,52’ye geriledi. Böylece ocakta bir önceki ayın nihai endeksine göre %1,20 azaldı. Endeksin…

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi ocakta düştü
Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Ocak’ta 71,52’ye geriledi. Böylece ocakta bir önceki ayın nihai endeksine göre %1,20 azaldı.

Endeksin detaylarına bakıldığında, Tüketici Güveninde azalma ağırlıklı olarak geleceğe ilişkin beklentilerden kaynaklandı. Mevcut durum algısı ise bir miktar daha toparlandı.

Ücret artışları, EYT düzenlemesi ve Döviz piyasasının seyri genelde olumlu etkide bulunurken, seçim döneminin yaklaşması ve hisse senedi piyasasındaki kayıplar olumsuz etkide bulundu. Bu çerçevede Bloomberg HT Tüketici Beklenti Ön Endeksi bir önceki aya göre yüzde 9,06 düşerek 74,61 oldu.

Diğer taraftan, içinde bulunduğumuz dönemin dayanıklı tüketim malları ile otomobil ve konut alımı için uygunluğunu ölçmeye çalışan Bloomberg HT Tüketim Eğilimi Ön Endeksi ise %2,17 artarak 60,34 değerini aldı. Veriler, iç talebin büyümeye desteğinin artmaya başladığını gösteriyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler