Sosyal Medya

Ekonomi

TÜİK Resmi İstatistik Portalı’nı güncelledi… Yeni özelliğini kullanıma açtı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Resmi İstatistik Portalı'nı daha kullanıcı odaklı ve interaktif bir yapıya kavuşturarak Türkçe ve İngilizce dil seçenekleriyle yeniden düzenlediğini duyurdu.

TÜİK Resmi İstatistik Portalı’nı güncelledi… Yeni özelliğini kullanıma açtı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Resmi İstatistik Portalı’nı daha kullanıcı odaklı ve interaktif bir yapıya kavuşturarak Türkçe ve İngilizce dil seçenekleriyle yeniden düzenlediğini duyurdu.

 

 

Yapılan açıklamada, TÜİK ve program kapsamındaki diğer kurumların ürettiği istatistiklerin, Türkiye İstatistik Sistemi’nin gelişmeleriyle birlikte tek bir çatı altında, www.resmiistatistik.gov.tr adresiyle Mart 2014’te kamuoyunun erişimine sunulduğu belirtildi.

 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

“Resmi İstatistik Portalı, bugünün gereksinimlerini daha iyi karşılamak üzere, kullanıcıların ihtiyaçlarına odaklanarak ve interaktif bir yapıyla güncellendi. Yeni portal, www.resmiistatistik.gov.tr adresinden erişilebilecek ve Resmi İstatistik Programı, Ulusal Veri Yayımlama Takvimi, ilgili mevzuatlar, İstatistik Konseyi toplantı raporları, yıllık izleme raporları, elektronik hizmetler, portallar ve Resmi İstatistiklerde Kalite gibi konulara kolayca erişim sağlayabilecektir.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler