Sosyal Medya

Ekonomi

Sanayi üretimi ekim ayında arttı

Sanayi üretimiyle ilgili son veriler Türkiye için çeşitli dinamikleri gösteriyor. Ekim ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,1 artış kaydedilirken, Eylül ayında açıklanan %4'lük artış %4,1'e revize edildi.

Sanayi üretimi ekim ayında arttı

Sanayi üretimiyle ilgili son veriler Türkiye için çeşitli dinamikleri gösteriyor. Ekim ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,1 artış kaydedilirken, Eylül ayında açıklanan %4’lük artış %4,1’e revize edildi.

 

 

TÜİK’in verilerine göre, aylık bazda sanayi üretimi %0,4 oranında azaldı ve bu durum, arka arkaya 4. düşüşü temsil ediyor.

 

Ekim’de madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi %3,7, imalat sanayi sektörü endeksi %1,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %3,5 oranında artış gösterdi.

 

Ancak, dayanıksız tüketim malı üretiminin Ekim’de yıllık bazda %4,6 daralması, sanayi üretimini kısıtladı.

 

Bir önceki aya göre incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksinin %3,2 arttığı, imalat sanayi sektörü endeksinin %0,3 azaldığı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksinin %2,3 düştüğü görüldü.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler