Sosyal Medya

Ekonomi

Kulis: ‘Erdoğan, Mehmet Şimşek’i uyardı’ iddiası!

Ekonomi yazarı Barış Soydan, üst üste alınan faiz artırma kararlarına rağmen ekonomide beklenen sonuçların alınamaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski bakanlardan Mehmet Şimşek'i uyardığına dair kulis bilgisini paylaştı.

Kulis: ‘Erdoğan, Mehmet Şimşek’i uyardı’ iddiası!

Ekonomi yazarı Barış Soydan, üst üste alınan faiz artırma kararlarına rağmen ekonomide beklenen sonuçların alınamaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski bakanlardan Mehmet Şimşek’i uyardığına dair kulis bilgisini paylaştı.

 

 

 

Seçim sonrası ekonomi yönetimine getirilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha gerçekçi ekonomi politikaları doğrultusunda faiz artırımı gibi kararlar almıştı. Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Faiz sebep, enflasyon neticedir” ilkesini sık sık vurgulayan bir lider olarak, faiz artırımı kararlarına onay vermişti.

 

Bununla birlikte, Merkez Bankası’nın üst üste aldığı faiz artırım kararlarına rağmen döviz kurlarının yüksek seviyelerde seyretmesi, Erdoğan’ın endişesine neden olmuş gibi görünüyor.

 

Ekonomi yazarı Barış Soydan, bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i uyardığı iddiasını ortaya attı. Soydan, bu iddiayı iki güvenilir kaynaktan duyduğunu yazdı.

 

Soydan, “Arka arkaya faiz artırımları sonrasında somut sonuç alınamamış olması nedeniyle” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’e bir uyarı ilettiği iddiasını dile getirdi.

 

AÇIKLAMA GELDİ

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide somut bir değişme olmadığı için Mehmet Şimşek’e uyarı iletti” iddiasının doğru olmadığını bildirdi.”Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide somut bir düzelme olmadığı için Mehmet Şimşek’e bir uyarı iletti” iddiasının doğru olmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili tüm kurumlar, Türkiye ekonomisinin hedeflerine ulaşması için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Piyasalarda güvensizlik ve tedirginlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan spekülatif haberlere itibar etmeyiniz.”

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler