Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Kripto yatırımcılarını Singapur’un yeni Cumhurbaşkanı neden ilgilendirir?

Büyük ölçekte yapılan kripto yatırımlarıyla dikkat çeken Singapur'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyların 70,4'ünü alan Tharman Shanmugaratnam ülkenin yeni lideri oldu.

Kripto yatırımcılarını Singapur’un yeni Cumhurbaşkanı neden ilgilendirir?

Önümüzdeki günlerde yemin ederek göreve başlaması beklenen Singapur’un yeni Cumhurbaşkanı Tharman Shanmugaratnam, daha önce Singapur Para Otoritesi’nin (MAS) başındaydı ve yaptığı kripto yatırımlarına yönelik olumsuz açıklamasıyla biliniyordu.

MAS’ın yıllarca başkanlığını yapan Shanmugaratnam’ın Singapur Cumhurbaşkanı seçilmesiyle beraber akıllara 2021’de ve yakın tarihlerde kripto para yatırımcılarını rahatsız eden açıklamaları getirdi.

Shanmugaratnam’ın yaptığı açıklamada kripto varlıkları aşırı derecede değişken ve yatırım için riskli olduğunu belirtmiş, kripto para birimlerinin gelecekte saf spekülasyon veya yasa dışı finansın ötesinde bir rol oynayabileceğine inandığını savunmuştu.

Singapur Para Otoritesi’nin (MAS) başkanlığı sırasında Shanmugaratnam, Bitcoin (BTC) ile Ethereum (ETH) tutmak isteyen bankaların, bu yatırım ürünlerinde en yüksek risk ağırlığına tabi olduğunu belirtmişti.

En son 2023 Dünya Ekonomik Forumu’nda kripto varlıklar konusuna değinen Shanmugaratnam, kripto para birimlerini “biraz çılgınca” ve tamamen spekülatif olarak tanımlamıştı.

Kriptoya karşı olumsuz eleştiriler getiren Shanmugaratnam bütün söylediklerine rağmen, bu sektörün yasaklanmasına dair bir söylemde bulunmamış aksine düzenlenmemiş bir piyasa olması gerekse de çok yüksek düzeyde netlik sağlanması gerektiğine vurgu yapmıştı.

Bu arada Singapur’un yeni Cumhurbaşkanı Tharman Shanmugaratnam eski görevindeyken Coinbase ve Bitstamp gibi borsalara lisans da vermişti.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler