Sosyal Medya

Borsa

Bitay: ‘Bitcoin hafta sonu %4 yükseldi…’

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak kripto para piyasasının hafta sonu performansını değerlendirdi...

Bitay: ‘Bitcoin hafta sonu %4 yükseldi…’

“Kripto para piyasası yılbaşından bu yana sürdürdüğü yükseliş trendine devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yükseliş hızını nispeten azaltan ve 23.000$ ila 24.000$ arasında direnç bölgeleriyle karşılaşan Bitcoin, hafta sonu güçlü bir yükseliş ile 23.900$’a kadar yükseldi.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak kripto para piyasasının hafta sonu performansını değerlendirdi.

Bitcoin, hafta sonu güçlü bir yükseliş ile 23.900$’a kadar yükseldi. Tarihsel ortalamalara bakıldığında genellikle negatif bir fiyatlamanın ve düşük hacimli işlemlerin görüldüğü pazar gününde böyle bir yükselişin yaşanması kısa vadede piyasalardaki risk iştahının pozitif olduğunu gösteriyor. Böylece ağustos ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşan Bitcoin, 2022 yılının son çeyreğinde yaşadığı kayıpların tamamını telafi etmiş oldu. Yükselişe Ethereum da eşlik etti ve 1660$ seviyelerine kadar yükseldi. Render, Audio ve Flux gibi birçok altcoin %50 ila %75 arasında güçlü yükselişler yaşadı.

Kripto para piyasasının toplam değeri 1 trilyon doların üzerindeki seyrini sürdürürken an itibariyle 1 trilyon 72 milyar dolar seviyelerinde. Bitcoin dominansı 44,5 olurken Ethereum dominansı ise 19,45 olarak fiyatlanıyor.

Bu hafta küresel ekonomik takvim oldukça yoğun. Hemen hemen her gün güçlü makro veri ve gelişmelerin takip edileceği haftanın en önemli olayı FED’in faiz kararı olacak. Çarşamba günü faiz kararını açıklayacak olan FED’den 25 baz puan faiz artırım kararı bekleniyor. Böylece FED’in faiz artış hızında tekrar indirime gitmesi bekleniyor. Swap piyasaları FED’in şubat ayında 25 baz puan faiz artırım kararı aldıktan sonra mart ayında beklemeye geçmesini fiyatlıyor. Piyasaların beklentilerinin karşılanıp karşılanmayacağı konusu ise toplantı sonrası Powell’in açıklamaları ile belli olacak. Powell’ın şahin mesajlar verme ihtimali yüksek. Öte yandan haftanın diğer önemli gelişmeleri ise şu şekilde: cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi ve perşembe günü açıklanacak olan Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı. Ocak ayında istihdam rakamının 185 bin kişi artması beklenirken, AMB’nin perşembe günü faizi 50 baz puan artırması bekleniyor.

Makro veri seti içerisinde özellikle FED’in faiz kararı ve sonrasında gelecek açıklamalar kripto para piyasası üzerinde oynaklık yaratabilir.

BITCOIN TEKNİK ANALİZ

16.500$ seviyelerinde yeni yıla başlayan Bitcoin, yükselişine devam ederek gün içerisinde 23.600$ seviyelerinde fiyatlanıyor.

Hafta sonu altın kesişme görülen Bitcoin’de 23.960$ seviyelerine kadar bir yükseliş gözlemlenirken beş ayın en yüksek seviyeleri görüldü. Tekniğe baktığımızda yükselen kanal içerinde hareketliliğine devam eden Bitcoin için, yukarı yönlü hareketliliğin devamında 24.700$ ve onu takip eden ikinci direnç noktası ise 25.220$ olarak karşılanabilir. Aşağı yönlü bir hareketlilikte ise kanalın alt bandı olan 23.560$ ardından da 23.150$ seviyelerinin destek olarak çalışması beklenebilir.

ETHEREUM TEKNİK ANALİZ

Ethereum, 1600$ seviyelerini aşarak gün içerisinde 1630$ seviyelerinde fiyatlanıyor.

Bitcoin’de görülen altın kesişme Ethereum grafiğinde de görülerek pozitif hareketliliği desteklemiş gözüküyor. Yukarı yönlü bir hareketliliğin devamında 1690$ seviyesinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin aşılması ve üzerinde kalıcılık sağlaması 1790$ seviyelerine kadar yükselişi destekleyebilir.

Aşağı yönlü hareketlilikte ise 1600$ ardından da 1570$ seviyelerin destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyelere tutunamaması halinde ise 1460$ önemli bir destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bitay Araştırma

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler