Sosyal Medya

Ekonomi

İndirim kampanyasında son durum ne?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, iş dünyası temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, fiyat indirim çağrısının büyük bir katılım bulduğunu belirtti.

İndirim kampanyasında son durum ne?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, iş dünyası temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, fiyat indirim çağrısının büyük bir katılım bulduğunu belirtti.

 

 

Bakan Bolat, 13 Ekim’de başlatılan fiyat indirim kampanyasına, gıda, tekstil, mobilya, elektronik, beyaz eşya, kozmetik ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren 500 büyük işletmenin 55 bine yakın şubesinin katıldığını açıkladı.

 

Toplantının amacının, 13 Ekim’den bu yana gerçekleşen fiyat indirim kampanyasını genişletmek ve elde edilen başarıları pekiştirmek olduğunu belirten Bakan Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde hükümetin enflasyonla mücadelede kararlı olduğunu ve gelir arttırıcı tedbirleri sürdürdüğünü vurguladı.

 

Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak perakende sektöründe faaliyet gösteren binlerce firmaya yönelik gönüllülük esasına dayanan fiyat indirim kampanyası çağrısında bulunduklarını ve bu çağrının pek çok işletme tarafından olumlu karşılandığını ifade etti.

 

Perakende sektörünün ülke ticaretinin önemli bir parçasını oluşturduğunu belirten Bolat, yapılan çağrının sonuçlarına dair şu bilgileri verdi: “Fiyatları İndirme Kampanyası çağrısı yaptığımız 13 Ekim’den beri Ticaret Bakanlığımıza başvuran ve fiyat indirimlerini sunan yaklaşık 500 büyük işletme 55 bine yakın şubesiyle, gıdadan tekstile, mobilyadan elektroniğe, beyaz eşyadan kozmetiğe, hizmetler sektörüne kadar pek çok farklı grupta kampanyaya katılım sağlamıştır.”

 

Bakan Bolat ayrıca, Ticaret Bakanlığı ve bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile Reklam Kurulu’nun denetimleri sonucunda, fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve tüketicilere yönelik aldatıcı uygulamalar içindeki işletmelere toplamda 710 milyon TL’ye ulaşan idari para cezaları uygulandığını paylaştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler