Sosyal Medya

Ekonomi

Gine’den “Türkiye ile ortaklık yapmaya hazırız” açıklaması

Gine Ticaret Bakanı Joao S. Handem Junior, Türkiye ile ortaklık yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Gine’den “Türkiye ile ortaklık yapmaya hazırız” açıklaması

Gine Ticaret Bakanı Joao S. Handem Junior, Türkiye ile ortaklık yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

 

 

Afrika İş Forumu ve Fuarı’nın düzenlediği AFEX’23 etkinliği 29-31 Ağustos’ta İstanbul Pullman Otel’de başladı.

Etkinlikte konuşan Bakan Junior, Gine hükümetinin göreve 1 ay önce geldiğini ve yavaş yavaş kendi çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

“Gine, Afrika’nın batısında bulunan bir ülke. 36 bin kilometrekarelik bir alana yayılmış durumda. Nüfusu yaklaşık 2 milyon. Ekonominin önemli bir kısmı tarımdan oluşuyor” diyen Junior, sözlerine şöyle devam etti:

“Kaju birinci ihraç ürünümüz. Toplumumuzda çoklu etnik yapı bulunuyor. Senegal ile komşuyuz. Gine’de çok ciddi fırsatlar var. Tarım sektörü kalkınmada çok ciddi fırsatları beraberinde getirirken herkese kapımızın açık olduğunu, iş birliğine kapı araladığımızı da söylemek isteriz. Türkiye ile birlikte ortaklık yapmaya hazırız. Birincil hedefimiz ekonomik durumumuzu iyileştirmek.”

 

 

“Türkiye ve Afrika arasındaki ticaret hacmi 30 milyar dolara yükseldi”

Türk Afrika İş Adamları Derneği (TABA) Başkanı Muhammet Fatih Akbulut ise “Afrika’daki büyükelçilik 44’e çıktı. Halihazırda Türk Hava Yolları’nın (THY) uçtuğu destinasyon sayısı 64. Bu son derece önemli bir konu. Afrika birbirine İstanbul aracılığıyla bağlanıyor.” dedi.

Akbulut, Afrika’yı ilk ziyareti ettiğinde Afrika’nın güzelliğinin kendisini çok etkilediğinin altını çizdi.

Pek çok Kenyalı çiçek üreticisinin Afrika’ya ürünlerini THY aracılığıyla sattığını belirten Akbulut, Türkiye’nin son derece stratejik bir lokasyona sahip olduğunun altını çizdi.

 

 

 

haber.doviz.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler