Sosyal Medya

Ekonomi

Fatih Terim Fonu’nda şoke eden karar! 80 milyon dolarlık vurgun

Denizbank'ın Florya Şube Müdürü Seçil Erzan'ın, başta Fatih Terim olmak üzere tanınmış isimlerden topladığı on milyonlarca dolarlık kayıp soruşturması savcılık tarafından kapatıldı.

Fatih Terim Fonu’nda şoke eden karar! 80 milyon dolarlık vurgun

Denizbank’ın Florya Şube Müdürü Seçil Erzan’ın, başta Fatih Terim olmak üzere tanınmış isimlerden topladığı on milyonlarca dolarlık kayıp soruşturması savcılık tarafından kapatıldı.

 

 

Denizbank’ın Florya Şubesi Müdürü Seçil Erzan’ın, Fatih Terim Fonu için on milyonlarca lira topladığı ortaya çıktı. Mağdurların şikayeti üzerine başlatılan soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve bankanın diğer müdürleri hakkında herhangi bir kusur veya ihmal tespit etmedi ve dosyayı kapattı.

 

Futbol dünyası, “Fatih Terim Fonu” vurgunu ile sarsıldı. Denizbank’ın Florya Şubesi Müdürü Seçil Erzan’ın adının karıştığı dolandırıcılık olayında çok sayıda ünlü futbolcu mağdur oldu.

 

Bu mağdurlar arasında Fatih Terim, Fatih Terim’in kızı Buse Terim, eski futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan da bulunuyor. Erzan, yüksek getiriler vaad ederek, spor ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinden toplamda 80 milyon dolar topladığı iddia ediliyor.

 

Savcılık incelemesi sırasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) raporuna da başvuruldu.

 

Savcılık kararında şu ifadeler yer almaktadır: “Seçil Erzan’ın müştekilerin büyük bir kısmı ile uzun yıllara dayanan tanışıklığı, dostluğu ve akrabalığı bulunmaktadır. Ayrıca, Galatasaray Spor Kulübü üyeleri ile yakın temas kurduğu da anlaşıldı.”

 

Kararda ayrıca şu ifadelere yer verilmiştir: “Seçil Erzan ile tanışıklık, arkadaşlık ve akrabalık ilişkileri bulunan müştekiler ile Seçil Erzan arasında nakit ve efektif teslimatların gerçekleştiği ve bu ilişki çerçevesinde müştekilerin (bazıları belge dahi talep etmeden) Seçil Erzan’a para verdiği beyan edildi.”

 

FARKLI MEKÂNLARDA NAKİT TESLİMİ

 

Savcılık raporunda, işlemleri içeren nakit ve çeklerin bir kısmının Seçil Erzan’ın şubedeki odasında veya şube binası içinde, diğer kısmının ise şube dışındaki mekanlarda teslim edildiği ifade edilmektedir. Teslimatların bir kısmının doğrudan Seçil Erzan’a, diğer bir kısmının ise Seçil Erzan tarafından yönlendirilen kişilere yapıldığı belirtildi.

 

Başta Fatih Terim olmak üzere müştekiler, savcılığın takipsizlik kararına karşı itiraz etmek için tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurabilirler.

 

11 Nisan 2023 tarihinde tutuklanan Seçil Erzan, eski milli futbolcu Arda Turan’ın kendisine yardım ettiğini ifade etti.

 

Erzan, “Florya şube müdürü olduğum dönemde Galatasaraylı tüm futbolcuları tanıdım. Bir gün Arda Turan’ı aradım ve şubeye davet ettim. Kendisine ‘bir fon var. 5 koyup 10 alıyorsun. Ancak acil para gerekiyor’ dedim.” şeklinde ifade verdi.

 

Erzan ayrıca, “Arda Turan bana çok yardımcı oldu. Yurt dışından para getirdi. Evini satarak bana para getirdi. Hatırladığım kadarıyla 6 milyon lira (muhtemelen 6 milyon dolar) aldım. Ancak bu zamana kadar ana parayı ödedim. Vaat ettiğim fazla parayı ödeyemedim.” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler