Sosyal Medya

Ekonomi

Evlilik kredisi yasalaştı! Kimler evlilik kredisi için başvurabilecek?

Evlilik kredisi uzunca bekleyişin ardından TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. Şimdi ise akıllarda şu sorular var: Kimler evlilik kredisi için başvurabilecek? Kaç lira kredi verilecek, evlilik kredisi başvuru şartları neler, başvurular nasıl yapılacak? Evlilik kredisine nasıl başvuru yapılır? İşte soruların yanıtları:

Evlilik kredisi yasalaştı! Kimler evlilik kredisi için başvurabilecek?

Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Yasalaşan söz konusu teklife göre, yeni evlenen gençlere 150 bin lira faizsiz kredi imkanı doğdu.

EVLİLİK KREDİSİNİN ŞARTLARI NELER?

Evlilik kredisi şartları da kesinleşti. Evlilik kredisi ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla tahsis edilecek. Ekonomim’in haberine göre, Aile ve Gençlik Fonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak kurulacak. Petrol, doğalgaz ve maden kaynaklarının gelirinin yüzde 20’si fona gelir olarak aktarılacak.

EVLİLİK KREDİSİNE NASIL BAŞVURULUR?

Aile ve Gençlik Fonu’na başvurular internet üzerinden yapılacak. Bu arada fonun imkanları ile tahsis edilecek kredinin miktarı her yıl artacak. Deprem bölgesinde başlayacak uygulama Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler