Sosyal Medya

Borsa

Ral Yatırım Holding, 2023 yılını 2,1 milyar TL satışla kapadı

İnşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik sektörlerde çeşitlendirilmiş işletme yapısıyla öne çıkan Ral Yatırım Holding, 2023 yılı konsolide mali tablolarını açıkladı...

Ral Yatırım Holding, 2023 yılını 2,1 milyar TL satışla kapadı

İnşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik sektörlerde çeşitlendirilmiş işletme yapısıyla öne çıkan Ral Yatırım Holding, 2023 yılı konsolide mali tablolarını açıkladı. 2023 yılında konsolide satış hasılatını geçen yılın aynı dönemine göre 2 kat artıran Ral Yatırım’ın net kârı 378,7 milyon TL oldu.

Ral Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir, tüm olumsuz süreçlere karşın 2023 yılında şirketlerinin gerek hasılat ve kârlılıkta gerek nakit yaratma kapasitesinde başarılı sonuçlar elde etmiş olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Ral Yatırım Holding Ailesi olarak hedeflerimize ulaştığımız bir yıl oldu. Satış hasılatımız 2,1 milyar TL, faaliyet kârımız 666,7 milyon TL’ye ulaşırken, yatırım tutarını 250 milyon ABD Doları olarak belirledik” şeklinde konuştu.

Enerji alanında temiz ve yenilenebilir kaynaklara yatırım yapmak, inşaatta nitelikli ve yaşam kalitesini artıran projeler geliştirmek ve eğitimde de gelecek kuşakların en iyi şekilde gelişimi için çağdaş kurumları hayata geçirmek için çalışmalarına devam eden Ral Yatırım Holding 2023 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Ülkemizin geleceği için en kritik öneme sahip üç alan olan temiz enerji, inşaat ve eğitim sektörüne odaklanan Ral Yatırım Holding,  bağlı ortaklıkları dahil toplam 500 çalışanıyla, satış hasılatını 2023 yılında önceki yıla göre % 200,3 oranında artırarak 2,1 milyar TL seviyesinde gerçekleştirdi. Söz konusu hasılat artışında İzmir Bayraklı, Malatya, Kars ve Gaziantep projelerinden elde edilen hak ediş bedelleri etkili oldu.

“Zor koşullara rağmen Ral Yatırım 2023’te pozitif yönde ayrıştı”

Karbon ayak izini azaltan enerji yatırımları ve toplumun yaşam kalitesini artıran yenilikçi ürün, hizmet ve çözümleriyle bulundukları sektörlerin dönüşümüne öncülük eden Ral Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir, holdingin finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kandemir, “2023 yılı, deprem felaketi başta olmak üzere, İsrail Gazze arasında yılın son aylarında başlayan savaş, Gazze’de yaşanan insani dram ve Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın hız kazanarak devam etmesi nedeniyle hem insani hem de duygusal olarak zor bir yıl oldu. Tüm bunların üzerine, ekonomik sorunlar da eklenince, geride bıraktığımız yılın, belirsizliklerin ve zorlukların yılı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Küresel çapta yaşanan yüksek enflasyonun sonucunda,  enerji başta olmak üzere hemen her alanda yaşanan fiyat artışları birçok ürüne olan talebin azalmasına da neden oldu. Yaşam maliyetleri, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile gündemin ana maddesini oluşturdu. Tüm bunlara ilave olarak seçim yılı olması, yüksek faiz oranları ve yüksek enflasyon da eklenince ülkemiz bu olumsuzluklardan çok daha fazla etkilendi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, Türkiye ortalama % 4,3 büyüme sağladı. Ral Yatırım Holding olarak faaliyette bulunduğumuz iki sektör, inşaat ve enerji sektörü de bu büyümeden nasibini aldı ve zorlu geçen koşullara rağmen şirketimiz 2023 yılında da pozitif yönde ayrışmayı başardı.” dedi.

“Satış hasılatımız 2,1 milyar TL, faaliyet kârımız 666,7 milyon TL’ye ulaştı”

Hâlihazırda Avrupa’nın en büyük beşinci yenilenebilir enerji kurulu gücüne sahip Türkiye’nin, son altı yılda yenilenebilir enerji kurulu güç artışında ise üçüncü sırada yer aldığını belirten Kandemir şunları kaydetti: “Türkiye yenilenebilir enerji kapasitesi bakımından dünyada 12. sıraya kadar yükseldi. 2023 Ral Yatırım Holding Ailesi olarak hedeflerimize ulaştığımız, başarılı sonuçlar elde ettiğimiz bir yıl oldu. Satış hasılatımız 2,1 milyar TL, faaliyet kârımız 666,7 milyon TL’ye ulaşırken planladığımız yatırım tutarını 250 milyon ABD doları olarak belirledik.”

Ral Yatırım’ın hedefinde yenilenebilir enerji ve inşaat projeleri yer alıyor

Ral Yatırım’ın 2023 yılı faaliyetleri ve yatırımları hakkında bilgi veren Kandemir, “Enerji alanında geride bıraktığımız yıl bizi en çok sevindiren gelişme, Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi sınırları içerisinde yapılması planlanan Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA GES-4) kapsamında toplam 130 Mwm kapasiteli Viranşehir-9/GES ve Viranşehir-4/GES projemizin elektrik enerjisi iletim hattı ile ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesinin “olumlu” olarak sonuçlanması oldu. Bu yatırımımızın 4,7 milyon TL’lik Yatırım Teşvik Belgesi alması da bizleri oldukça gururlandırdı. İnşaat alanında yatırımlarımız da devam etti. Ral Yatırım Holding’in inşaat taahhüt alanında devam eden projelerin toplam bedeli 10 milyar TL’yi aştı. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiğimiz projelerimizde çalışmalarımız sürerken 2023’ün en heyecan verici gelişmelerinin başında, Ankara Çankaya’da Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki projemizin son imzalarının da atılması oldu.” ifadesinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler