Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan’ın asgari ücrette o rakamı Mehmet Şimşek’e sorduğu iddia edildi!

Asgari ücretin belirlenmesi için son tarih 29 Aralık 2023 olarak belirlendi, fakat Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı henüz gerçekleşmedi. AKP'ye yakın çevreler, ücretin Cuma günü Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını öne sürdü. Ancak gazeteci Cem Küçük, asgari ücretle ilgili bir rakam verdi ve iddialar ortaya attı.

Erdoğan’ın asgari ücrette o rakamı Mehmet Şimşek’e sorduğu iddia edildi!

Asgari ücretin belirlenmesi için son tarih 29 Aralık 2023 olarak belirlendi, fakat Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı henüz gerçekleşmedi. AKP’ye yakın çevreler, ücretin Cuma günü Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını öne sürdü. Ancak gazeteci Cem Küçük, asgari ücretle ilgili bir rakam verdi ve iddialar ortaya attı.

 

 

Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e 17 bin lira seviyesinde bir rakamla ilgili bilgi istediğini iddia etti.

 

Küçük, TGRT Haber’de yaptığı açıklamada, asgari ücret konusunda 16 bin TL’nin üzerinde bir mutabakat olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17 bin TL’nin bütçeye olan etkilerini araştırması için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten bilgi istediğini belirtti.

 

Küçük, “Cuma günü asgari ücret açıklanacak. Muhtemelen yarın (salı) bir araya gelecekler. Aslında 16 bin TL’de anlaşılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da ’17 bin TL olursa bütçeye maliyeti ne olur?’ diye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten hesap yapmasını rica ediyor. Duruma göre bakacaklar” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler