Sosyal Medya

Ekonomi

Emre Şirin’den Çarpıcı ‘Faiz’ Kulisi… “Konuşulan Faiz Artış Oranı Bu” Dedi İkinci Toplantıya Dair Oranı Da Verdi!

Merkez Bankası faizleri ile ilgili çarpıcı tahmin!

Emre Şirin’den Çarpıcı ‘Faiz’ Kulisi… “Konuşulan Faiz Artış Oranı Bu” Dedi İkinci Toplantıya Dair Oranı Da Verdi!

Merkez Bankası faizleri ile ilgili çarpıcı tahmin!

 

ENA Strateji Kurucusu Emre Şirin , yüzde 8,5 seviyesinde olan politika faizinin perşembe günü  ‘ilk etapta’  yüzde 17  seviyesine çıkarılmasının beklendiğini söyledi.

Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararına ilişkin Emre Şirin’in yorumları şöyle:

 

“Aldığım duyuma göre, ilk etapta yüzde 17 seviyesine çıkıp bir sonraki toplantıda da yüzde 8’lik bir faiz artışı gerçekleşecek. Böylece politika faizi yüzde 25 seviyelerine çekilmiş olacak. Bu her tarafta konuşulan bir şey değil. Kesin olan bir tek şey var. Faizler artacak. Piyasaya ne kadar güven verileceğini göreceğiz. Faiz artışından ziyade politika metni büyük önem taşıyor. Yeni Merkez Bankası Başkanı nasıl ifadeler kullanacak merak konusu. Sözlü yönlendirme güçlü etki yaratacak mı göreceğiz.

Handikaplardan biri de şu, Merkez Bankası Başkanı değişti Maliye Bakanı değişti başka değişen kadro yok. Merkez’in kadrosu aynen devam ediyor. Bu da bir güvensizlik ortamı yaratıyor. Bu kadro bu zamana kadar faizleri düşüren kadro. Merkez, rasyonel zemine dönüyoruz diyecekse o zaman o üyeler neden bu zamana kadar aynı kararı almadı diye sormamız gerekiyor…”

 

 

 

FAİZ TAHMİNLERİ

Faizin; Merkez Bankası’nın piyasa beklenti anketine göre yüzde 17,5’a, AA Fİnans’ın anketine göre yüzde 19,25’e, Reuters’ın anketine göre ise yüzde 20’e yükseltilmesi bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler