Sosyal Medya

Ekonomi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı… Enflasyonla mücadeleye dikkat çekildi!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, "Önümüzdeki dönemde, enflasyonla mücadelemizi kararlılıkla sürdürmek amacıyla para ve maliye politikalarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz" denildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı… Enflasyonla mücadeleye dikkat çekildi!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, “Önümüzdeki dönemde, enflasyonla mücadelemizi kararlılıkla sürdürmek amacıyla para ve maliye politikalarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz” denildi.

 

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

Toplantı 2 saat 35 dakika sürdü ve sonrasında yazılı bir açıklama yapıldı.

 

Bugün 2023 yılının 5. Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının gerçekleştirildiği belirtildi. Toplantıda, ekonomimizin temellerini sağlamlaştırarak dünya ekonomisindeki konumumuzu güçlendirdiğimiz ve Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlama mutluluğunu yaşadığımız vurgulandı. Ayrıca, bu vesileyle Cumhuriyetimizin kuruluşuna ve yaşatılmasına büyük katkıları olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin anısına rahmet ve şükranla selam gönderildi.

 

Türkiye’nin geleceğine dair umutla bakabilmesi için gençlere ve çocuklara Cumhuriyetin değerlerini, Türk milletinin bir parçası olmanın gururunu en iyi şekilde aktarmamız gerektiği vurgulandı. Aynı zamanda, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda ülkeyi her alanda ileriye taşımayı amaçladıkları belirtildi. Bu amaçla, tüm kurumlarla iş birliği içinde hazırlanan 5 yıllık yol haritası ve 2053 vizyonunu içeren 12. Kalkınma Planı, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmiş ve TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüyor.

 

Bu toplantının Türkiye’nin ekonomik geleceği ve Cumhuriyetin yüzüncü yıl kutlamalarının bir parçası olarak önemli bir adım olduğu vurgulandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler