Sosyal Medya

Ekonomi

Beştepe’de asgari ücret toplantısı

Yeni asgari ücret belirlenmesi için önemli toplantı için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantının, Beştepe'de saat 16.30'da düzenlenmesi bekleniyor.

Beştepe’de asgari ücret toplantısı

Yeni asgari ücret belirlenmesi için önemli toplantı için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak toplantının, Beştepe’de saat 16.30’da düzenlenmesi bekleniyor.

 

 

Bu toplantı, doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun genelini etkileyen yeni asgari ücretle ilgili kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndaki tarafları toplantıya davet etti. İşçi, işveren temsilcileri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da katılacağı toplantı büyük bir önem taşıyor.

 

Önceki toplantılar sonrasında belirlenmeyen bir rakam olmasına rağmen, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı 31 Aralık’a kadar yeni asgari ücretin belirlenmesi için kritik bir tarih.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 3. toplantısı için henüz karar alınmadı. Ekipler çalışıyor ve bu hafta içinde açıklamayı planlıyoruz. Şu an paylaşacak bir şeyimiz yok çünkü komisyon hala çalışıyor.” şeklinde konuştu.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler