Sosyal Medya

Ekonomi

Baziki: TCMB’de bir 128 milyar dolar daha kayıp

Ekonomist Selva Baziki, Aralık 2021’den bu yana Merkez Bankası’nın kurlardaki artışın önüne geçmek için ‘arka kapı’ müdahaleleriyle 128 milyar dolar…

Baziki: TCMB’de bir 128 milyar dolar daha kayıp

Ekonomist Selva Baziki, Aralık 2021’den bu yana Merkez Bankası’nın kurlardaki artışın önüne geçmek için ‘arka kapı’ müdahaleleriyle 128 milyar dolar daha satıldığını tahmin ettiklerini söyledi. Baziki, “Bir deja vu hissi var. Bu tahmin, ana muhalefet partisinin TCMB’nin 2019-2020 yılları arasında döviz piyasası müdahalelerine ilişkin iddialarıyla örtüşüyor” ifadelerini kaydetti.

Ekonomistler tarafından Aralık 2021’den bu yana Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın döviz piyasası müdahalelerinin 128 milyar dolara ulaşıldığı tahmin edildi.

Bloomberg’in haberine göre, İsveç ve Türkiye Ekonomisti Selva Baziki, dolar kurunun büyük bir atak yaparak 18,36 TL’ye yükseldiği Aralık 2021’den bu yana Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) kurlardaki artışın önüne geçmek için “arka kapı” müdahaleleriyle 128 milyar dolar daha sattığını tahmin ettiklerini söyledi. Baziki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bir deja vu hissi var. Bu tahmin, ana muhalefet partisinin TCMB’nin 2019-2020 yılları arasında döviz piyasası müdahalelerine ilişkin iddialarıyla örtüşüyor” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler