Sosyal Medya

Ekonomi

Bakan Mehmet Şimşek Cari Açık Hakkında Açıklama Yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı'nın yüksek teknoloji ürünlerinin üretimine sağlayacağı destekle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, bu programın dış ticaretteki rolüne vurgu yaparak, "Cari açığı kalıcı olarak azaltma hedefimiz doğrultusunda önemli bir adım atıyoruz" dedi.

Bakan Mehmet Şimşek Cari Açık Hakkında Açıklama Yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı’nın yüksek teknoloji ürünlerinin üretimine sağlayacağı destekle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, bu programın dış ticaretteki rolüne vurgu yaparak, “Cari açığı kalıcı olarak azaltma hedefimiz doğrultusunda önemli bir adım atıyoruz” dedi.

 

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Merkez Bankası’nın Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı hakkındaki değerlendirmelerini paylaştı.

 

Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın programla ilgili paylaşımını alıntılayarak, “Bu önemli bir adım. Yüksek teknoloji ürünlerinin üretimine güçlü destek sağlayacak bir program. Cari açığı kalıcı olarak azaltma hedefimizi destekleyecek. Süreçte teknik yeterliliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, finansal fizibiliteyi bankalar değerlendirecek ve nihai kararı ise Merkez Bankası verecek” ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan, Kacır da programla ilgili olarak, “Merkez Bankası, teknolojik ve stratejik yatırımlara odaklanan ve üç yılda 100 milyar lira yıllık limitle 300 milyar lira tahsis edilmesi planlanan Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı’nı duyurdu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, 1 milyar lira ve üzeri yatırım projeleri için 281 stratejik öncelikli ürün ve 261 teknoloji alanından oluşan listeyi yayımladık” şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler