Sosyal Medya

Ekonomi

Asgari Ücret Kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu. Karara göre, işçilerin asgari ücreti milli seviyede tek bir düzeye çekildi.

Asgari Ücret Kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak duyuruldu. Karara göre, işçilerin asgari ücreti milli seviyede tek bir düzeye çekildi.

 

 

4857 sayılı İş Kanunu’nun 39’uncu maddesi ve Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 522’nci maddesi uyarınca, komisyon 11 Aralık’ta başladığı çalışmalarını 27 Aralık tarihine kadar sürdürdü.

 

Üç toplantı sonucunda alınan karara göre, işçilerin günlük normal çalışma karşılığı asgari ücreti, 1 Ocak-31 Aralık 2024 arasında 666 lira 75 kuruş olarak belirlendi. Ayrıca, asgari ücret desteğinin 2024 yılı Ocak ile Aralık döneminde 700 lira olarak sürdürülmesi için desteğin kapsamı ve uygulama esaslarının yeniden düzenlenmesi önerildi. Kararın 1 Ocak 2024’te yürürlüğe gireceği belirtilirken, işçi temsilcilerinin muhalefetine rağmen karar oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bakanlıkta düzenlediği toplantıda, 2024 yılı için asgari ücretin net olarak 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Günlük 666,75 liralık rakamla hesaplandığında, aylık brüt asgari ücret 20 bin 2,5 TL’ye, aylık net asgari ücret ise 17 bin 2,13 TL’ye denk geliyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler