Sosyal Medya

Ekonomi

Araç sigortası çok can yakacak

Sigortacılık sektörü trafik sigortasında serbest tarife istiyor. Bu tarife gelirse fiyatlar fırlayacak araç sahiplerinin cebi çok yanacak.

Araç sigortası çok can yakacak

Sigortacılık sektörü trafik sigortasında serbest tarife istiyor. Bu tarife gelirse fiyatlar fırlayacak araç sahiplerinin cebi çok yanacak.

 

 

 

Sigortacılık sektöründe yaşananlar 28 milyon araç sahibini ilgilendiriyor. Sigortacılık sektörü trafik sigortasında serbest tarife istiyor. Bu tarife gelirse fiyatlar fırlayacak. Sektörün önde gelenleri bu tarifeye geçilmesini istiyor.

 

Son zamanlarda bu ay içinde, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, konuya ilişkin şunları söylemişti:

 

“NET VE DOĞRU FİYATLANDIRMA” VURGUSU

 

“Şu ana kadar yeni düzenlemenin 30 maddesini tamamladık. Yeni kanunla birlikte sektör biraz daha rahatlayacak. Hedefimiz serbest fiyatlandırmaya geçmek. Bunun daha sağlam olması için Sürücü Sicil Belgesi altyapısı oluşturuyoruz. Serbest tarifeye geçtiğimizde sigorta şirketleri müşterilerine daha net ve doğru bir şekilde fiyatlandırma yapabilecek.”

 

Sektör havuz trafik sigortası sisteminden şikayetçi. Eroğlu’nun “Daha net ve doğru fiyatlandırma” sözleriyle tarif ettiği durumun ise, bu kez vatandaşın şikayetine dönüşecek nitelikte olduğu belirtiliyor.

 

Hükümetin, vergi gelirlerini artırmak için serbest tarifeyi destekleyebileceği, bunun gerçekleşmesi halinde de trafik sigortası ücretlerinin oldukça yükseleceği ve böylece faturanın yine vatandaşa kesileceği yorumları yapılıyor.

 

DEV ZAM KAPIDA

 

Otomobil sektöründe son dönemde yaşanan gelişmeler, vatandaşın dikkatini çekiyor. Zira sıfır modeller araçların ulaştığı dudak uçuklatan fiyat seviyelerinin yanı sıra, ikinci el otomobil modellerinde görülen fiyat seviyeleri de dudak uçuklatır hale geldi.

 

Bununla birlikte araç sahipleri, akaryakıt fiyatlarına son dönemde peş peşe gelen zamlar ile birlikte alternatif yollar aramaya başladı.

 

FATURA VATANDAŞA KESİLEBİLİR

 

Sigortacılık sektöründe yer alan sektör temsilcileri, havuz trafik sigortası sisteminden oldukça şikayetçi. Ancak Eroğlu’nun ifade ettiği “Daha net ve doğru fiyatlandırma” sözleri ile belirttiği durum ise bu kez de vatandaşın tepki ve şikayetine yol açabilir.

 

Vergi gelirlerinin artırılması için serbest tarifenin desteklenebileceği, bunun gerçekleşmesi durumunda da trafik sigortası ücretlerinin artabileceği ve böylece faturanın araç sahiplerine kesilebileceği yorumları gündeme geliyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler