Sosyal Medya

Ekonomi

Ankara ile Moskova tarih verildi! Tüm dengeler değişebilir!

Ankara ile Moskova arasında, Türkiye'de inşa edilecek doğal gaz merkeziyle ilgili detaylar, bir Rus haber ajansı tarafından paylaşıldı.

Ankara ile Moskova tarih verildi! Tüm dengeler değişebilir!

Ankara ile Moskova arasında, Türkiye’de inşa edilecek doğal gaz merkeziyle ilgili detaylar, bir Rus haber ajansı tarafından paylaşıldı.

 

 

 

Türkiye’de uluslararası bir gaz merkezi oluşturulması yol haritasının 2023 yılı öncesinde hayata geçebileceği öngörülüyor. Türkiye Enerji Bakanlığı ile Gazprom arasında, projenin uygulanmasına yönelik pratik adımların atılmasını sağlayacak bir yol haritası hazırlanması ve imzalanması konusunda anlaşmaya varıldı.

 

Türk diplomatik çevrelerinden bir kaynak, TASS’a yaptığı açıklamada, Türkiye’de uluslararası bir gaz merkezi oluşturulmasına yönelik yol haritasının yıl sonundan önce hayata geçirilebileceğini söyledi. Kaynak, “Türkiye Enerji Bakanlığı ile Gazprom arasında, projenin uygulanmasına yönelik pratik adımlar atmamızı sağlayacak bir yol haritası hazırlanması ve imzalanması konusunda anlaşmaya varıldı. Bu yıl sonundan önce gerçekleşebilir” dedi.

 

Ekim ayında Moskova’da düzenlenen Rusya Enerji Haftası’nda Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ve Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar bir görüşme yapmışlardı.

 

Görüşmede ana gündem konusu Türkiye topraklarında uluslararası bir gaz merkezi oluşturulmasıydı. Görüşmelerin ardından, projenin yol haritasının yakın bir zamanda imzalanacağına dair iyimserliklerini dile getirdiler.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler