Sosyal Medya

Ekonomi

ANALİZ: Yerel seçimler sonrası devasa zamlar yolda

2024’teki yerel seçimlerin ardından devasa zamların geleceğini savunan Vergi Uzmanı Bingöl, Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında önemli değerlendirmeler yaptı: “Sıkı maliye tedbirleri yerel seçimlerin ardından devreye girecek.”

ANALİZ: Yerel seçimler sonrası devasa zamlar yolda

Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl Türkiye ekonomisine yönelik yaptığı değerlendirmede maliye tedbirlerinin asıl etkisini Mart 2024’teki yerel seçimlerin ardından göstereceğini ve bu dönemde vatandaşların zorlu ekonomik şartlarla başa çıkmak zorunda kalacaklarına işaret etti.

DAR GELİRLİLER ZAMLARLA BOĞUŞACAK

Özellikle dar gelirli vatandaşların yerel seçim sonrasında daha büyük bir ekonomik krizin etkileriyle karşı karşıya kalacaklarını ifade eden Bingöl, bu süreçte dolaylı vergi artışlarının devam edeceğini ve canların yanacağına, çalışan maaşlarında da sınırlamalara gidileceğine dikkat çekti.

Dr. Ozan Bingöl, Sözcü’den Hülya K. Oruçoğlu’na yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin bütçe açığı ve vergi hedeflerine de değinerek, önümüzdeki dört yılda toplanması hedeflenen verginin yüksek olacağını, buna karşılık bütçe açığının da büyük bir sorun teşkil ettiğini ifade etti. Bingöl, emeklilere yönelik verilen sözlerin yerine getirilmemesi konusuna da değindi ve bütçenin ve Meclis’in dikkate alınmadığını ifade etti.

İLGİLİ HABERBorsada halka arzların bazılarında manipülasyon olduğu iddia edildiBorsada halka arzların bazılarında manipülasyon olduğu iddia edildi

Akaryakıt vergilerindeki artışa da vurgu yapan Bingöl, söz konusu vergilerin Hazine’nin kasasına aktarıldığını ve önümüzdeki günlerde yeni artışların olabileceğini kaydetti.

Son olarak, Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, vergi ve harçlarda en az  yüzde 55’lik bir artışın beklenmesi gerektiğini ve 2023’te yüksek enflasyonun etkilerinin 2024’e sürükleneceği tahmininde bulunurken, bunun vatandaşların vergi ve cezalarda artışları hissetmesine neden olacağını belirtti.

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERFinancial Times: Piyasalar yeni faiz rejimini kabullendi, ABD doları altı ayın en yüksek seviyesine ulaştıFinancial Times: Piyasalar yeni faiz rejimini kabullendi, ABD doları altı ayın en yüksek seviyesine ulaştı

İLGİLİ HABERCüneyt Akman, Borsa Döviz ve Konut Fiyatlarının Gideceği Yönü Açıkladı!Cüneyt Akman, Borsa Döviz ve Konut Fiyatlarının Gideceği Yönü Açıkladı!

İLGİLİ HABERBetül Gedik – FÖŞ söyleşisi:  Merkez Bankaları haftası sonrası ekonomi ve piyasalarBetül Gedik – FÖŞ söyleşisi:  Merkez Bankaları haftası sonrası ekonomi ve piyasalar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler