Sosyal Medya

Betül Gedik – FÖŞ söyleşisi:  Merkez Bankaları haftası sonrası ekonomi ve piyasalar

23 Eylül 2023

Betül Gedik – FÖŞ söyleşisi:  Merkez Bankaları haftası sonrası ekonomi ve piyasalar

 

Betül’le şu soruların cevabını aradık:

 

 

1)Majör Merkez Bankalarının toplantılarını geride bıraktık, önümüzdeki dönemde merkez bankalarına yönelik beklentileriniz nelerdir?

 

Yepyeni bir dünyaya girdik diyorum. Para en az 3 yıl daha pahalı olacak

 

2)Merkez Bankalarının öncelikleri enflasyonla mücadele bu bazda düşünürsek şuan gündemde olan enerji şokunun önümüzdeki süreçte enflasyona yansıması ve görüşleriniz?

 

3)TCMB kararı değerlendirmeniz? Verilen mesajlarda öne çıkan başlıklar sizce nelerdi? Önümüzdeki dönemde TCMB nin uygulayacağı politikaya ilişkin görüşünüz? Uygulanacak politikaya karşı yabancı yatırımcının bakışı ne olur? Yeterli mi? Güven tayini sağlandı mı sizce?

 

4) Borsanın cazibesi korunmaya devam edecek mi? KKM den çıkış kontrollü ve kademeli bir şekilde sağlanmaya çalışılıyor bu konu hakkında görüşünüz?

 

 

 

🎁 Siz de Gedik Yatırım Hızlı Hesap uygulamamız ile dakikalar içinde yatırım hesabınızı açın, piyasa verilerine 6 ay boyunca anlık ve ücretsiz erişim sağlayın. ➡️ https://gdk.yt/h9lZpY

 

Canlı yayınlarımızdan anında haberdar olmak ve piyasalar ile ilgili gelişmeleri kaçırmamak için kanalımıza abone olmayı ve bildirimlerinizi açmayı 🔔 unutmayın.

 

📍 Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

 

İşte bir önceki söyleşi

 

 

Tüm Yazarlar

Yazarın Diğer Yazıları