Sosyal Medya

Döviz

ABD’de enflasyon verileri açıklanacak, peki ne olur?

Verinin beklentilere yakın ya da altında açıklanması piyasada Fed'in faiz artırımlarını tamamladığı umudunu besleyerek risk iştahını artıracak.

ABD’de enflasyon verileri açıklanacak, peki ne olur?

ABD’de piyasaların yakından beklediği Eylül ayı enflasyon verileri bugün 15.30’da açıklanacak.

Analistler Eylül ayında TÜFE’de aylık %0,3, yıllık %3,6 artış tahmin ediyorlar. Çekirdek TÜFE’de ise aylık %0,3, yıllık %4,1 artış öngörülüyor. Ağustos ayında yıllık enflasyon %3,7, çekirdek enflasyon ise %4,3 düzeyindeydi.

Ancak, eğer CPI enflasyonu %3,7’nin üzerinde gelirse, bu üst üste üçüncü aydır enflasyonda artış yaşandığı anlamına gelecek.

İLGİLİ HABERABD'de tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi arttıABD’de tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi arttı

İLGİLİ HABERABD'de üretici fiyatları eylülde yıllık yüzde 2,2 arttıABD’de üretici fiyatları eylülde yıllık yüzde 2,2 arttı

Daha önce Üretici Fiyat Endeksi (PPI) ve Çekirdek PPI enflasyonunun beklentilerin üzerinde önemli ölçüde arttığını gördük, aynı durumun CPI için de geçerli olması mümkün.

Verinin beklentilere yakın ya da altında açıklanması piyasada Fed’in faiz artırımlarını tamamladığı umudunu besleyerek risk iştahını artıracak. Tahminlerin çok üzerinde gelecek bir veri ise Amerikan tahvil faizlerinde ve Dolar Endeksi’nde yükseliş getirerek risk iştahını düşürebilir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler