Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Rusya politika faizini yükseltti

Rusya Merkez Bankası politika faizini yüzde 8,50 seviyesine çıkararak beklentilerin ötesine geçen bir artışa imza attı.     Rusya Merkez…

Rusya politika faizini yükseltti

Rusya Merkez Bankası politika faizini yüzde 8,50 seviyesine çıkararak beklentilerin ötesine geçen bir artışa imza attı.

 

 

Rusya Merkez Bankası politika faizini 100 baz puan artışla yüzde 8,50 seviyesine yükseltti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi faizin 50 baz puan artırılması yönündeydi.

Karar metninde “Rusya Merkez Bankası, 2024 ve sonrasında enflasyonu yüzde 4’e yakın bir seviyede istikrara kavuşturmak için bir sonraki toplantılarında faiz artırımına gitme olasılığını açık tutmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Haziran ayında başarısızlıkla sonuçlanan Wagner isyanı, dış ticaretteki bozulmanın yarattığı baskıyı arttırarak rublenin dolar karşısında bu yıl gelişmekte olan piyasalar içinde en kötü performans gösteren para birimlerinden biri haline gelmesine neden olmuştu.

Bloomberg Rusya Ekonomisti Alexander Isakov karara ilişkin olarak, “Güçlü sermaye çıkışları ve ülkenin cari fazlasının para birimine verdiği desteğin azalması göz önüne alındığında, faiz artışının tek başına rublenin daha fazla değer kaybetmesini önlemesi pek olası değil” değerlendirmesini yaptı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler