Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Powell’dan faiz mesajı

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisindeki güçlü göstergelere dikkat çekerek, bu nedenle Fed'in faiz politikasının "temkinli" bir şekilde ilerleyebileceğini vurguladı. Powell, ekonominin performansını gözlemlemeye devam ettiklerini ve bu göstergelerin faiz artışı gibi politika değişikliklerini gerektirebileceğini belirtti.

Powell’dan faiz mesajı

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisindeki güçlü göstergelere dikkat çekerek, bu nedenle Fed’in faiz politikasının “temkinli” bir şekilde ilerleyebileceğini vurguladı. Powell, ekonominin performansını gözlemlemeye devam ettiklerini ve bu göstergelerin faiz artışı gibi politika değişikliklerini gerektirebileceğini belirtti.

 

 

 

Fed Başkanı Jerome Powell, New York Ekonomi Kulübü’nde ekonomik görünüme ilişkin açıklamalarda bulundu ve önemli mesajlar verdi.

 

Powell, konuşmasında “Belirsizlikleri ve riskleri göz önüne aldığımızda ve geldiğimiz noktaya bakıldığında Komite temkinli biçimde ilerliyor.

 

Trendin üzerindeki büyümeye veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına dair ek kanıtlar, para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebilir” şeklinde açıklamalarda bulunarak, ek faiz artışlarına kapıyı araladı.

 

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyon konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Powell, Eylül ayı enflasyon verilerine değinirken “Eylül ayı enflasyon verileri düşüş eğilimini sürdürdü ancak daha az cesaret vericiydi. Enflasyonda düşüş patikası zorlu olacak gibi görünüyor” ifadesini kullandı.

 

Ayrıca, 2022 yılında ABD’de yüzde 9’un üzerine çıkan yıllık enflasyonun yüzde 3,7’ye gerilese de hala yüzde 2’lik hedefin üzerinde seyrettiğine dikkat çekti.

 

Powell ayrıca düşük enflasyonun sürdürülebilir bir dönüşünün, ekonomide trendin altında büyümeyi gerektirebileceğini belirtti.

 

Fed Başkanı Jerome Powell, jeopolitik gerilimin yüksek olduğunu vurgulayarak bu durumun temel bir risk faktörü olduğunu belirtti. Ayrıca, yeni ve eski belirsizliklerin para politikasını sıkılaştırma veya gevşetme arasındaki dengeyi zorlaştırdığını ifade etti.

 

Powell ayrıca iş gücü piyasasına dair de değerlendirmelerde bulundu, “Pek çok gösterge, iş gücü piyasasının hala sıkı olduğunu ancak kademeli olarak soğuduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler