Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Petrol fiyatlarında OPEC+ destekli istikrar sürer mi?

Petrol fiyatlarının destekli istikrarı sürüyor. OPEC+ liderlerinin arz kesintilerinin piyasayı sıkılaştıracağı beklentisiyle Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine gelmesinin ardından petrol fiyatları yatay seyrediyor.

Petrol fiyatlarında OPEC+ destekli istikrar sürer mi?

West Texas Intermediate, haftanın işlemlerinin başlamasıyla birlikte ilk yükselişin ardından varil başına 85 doların üzerinde pek değişmedi.

Big Para’nın haberine göre WTI’ın hızlı spread’i de dahil olmak üzere temel göstergeler son günlerde önemli ölçüde genişledi ve gösterge ABD vadeli kontratlarının geçen hafta yüzde 7’den fazla artmasının ardından koşulların daha da sıkılaştığını işaret etti.

Bir yandan savaşla boğuşan Rusya, önümüzdeki günlerde açıklanacak azaltımlarla ilgili daha fazla ayrıntıyla birlikte ihracat kısıtlamalarını genişleteceğini açıkladı.

Moskova ile beraber OPEC+ ittifakının gidişatını belirleyen Suudi Arabistan’ın, traderlar tarafından gönüllü kısıtlamaları Ekim ayına iterek aynı yolu izlemesi tahmin ediliyor.

Singapur’da düzenlenen bir endüstri konferansında piyasanın ağır topları ağırlığını koydu.

Buna göre Vitol Grup CEO’su Russell Hardy, APPEC’te OPEC+ kesintilerinin başarılı olduğunu kaydetti.

Aynı toplantıda Trafigura Group’un petrol ticaretinden sorumlu eşbaşkanı Ben Luckock, grubun kesintilerinin fiyatları artırdığını, Suudi Arabistan’ın pazar hedefleri açısından olağanüstü bir iş çıkardığını söyledi.

Petrolün şansı, ilk yarının durgunluğunun ardından bu çeyrekte iyileşti; arz kesintileri, ABD stoklarındaki düşüşle birlikte piyasanın yeniden dengelendiğine dair işaretler gösteriyor.

Bu arada Ham petrole ek destek, ABD Merkez Bankası’nın faiz artırım kampanyasını bitirmeye yakın olabileceği yönündeki spekülasyonların yanı sıra Çin’in büyümeyi destekleme çabalarının ivme kazanmaya başlayabileceğine dair işaretlerden geldi.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler