Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Musk’ın kasası boşalıyor! Twitter’ın değeri rekor düştü

X şirketi, çalışanlarına yaptığı hisse ödemesi ile şirketin güncel değerini açığa çıkardı. Şu an itibariyle X'in değeri 19 milyar dolar olarak belirlenmiştir. Bu, Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alımından bu yana değerin yüzde 57 azaldığını gösterdi.

Musk’ın kasası boşalıyor! Twitter’ın değeri rekor düştü

X şirketi, çalışanlarına yaptığı hisse ödemesi ile şirketin güncel değerini açığa çıkardı. Şu an itibariyle X’in değeri 19 milyar dolar olarak belirlenmiştir. Bu, Musk’ın 44 milyar dolarlık satın alımından bu yana değerin yüzde 57 azaldığını gösterdi.

 

 

Dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan X (eski adıyla Twitter), değer kaybına devam ediyor. Elon Musk’ın geçtiğimiz yıl 44 milyar dolar karşılığında satın aldığı X, yüzde 50’nin üzerinde değer kaybederek 19 milyar dolar seviyelerine geriledi.

 

Fortune’un haberine göre, şirketin çalışanlarına dağıtılan hisse senetleri, X’in şu an yaklaşık olarak 19 milyar dolar değerinde olduğunu gösterdi. Temmuz ayında Musk, X’in “reklam gelirlerinde yüzde 50’lik bir düşüş yaşadığını ve ağır bir borç yükü altında olduğunu” ve “hala negatif nakit akışı” olduğunu açıklamıştı.

 

Elon Musk’ın X’i satın almasının ardından, toplu işten çıkarmalar ve sitenin doğrulama süreci gibi bir dizi yeni özellikle gölgelendi.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler