Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Japonya’da çekirdek enflasyon arttı

Japonya'da, çekirdek tüketici fiyatları ekim ayında hafif bir artış gösterdi. Bu artış, analistlerin Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) ısrarcı enflasyonun hızlı bir şekilde geri çekilmesi gerektiği yönündeki düşüncelerini güçlendirdi. Önceki ayki yavaşlamanın ardından bu artış, BoJ'un parasal teşvikleri azaltma konusunda acele etme olasılığını destekledi.

Japonya’da çekirdek enflasyon arttı

Japonya’da, çekirdek tüketici fiyatları ekim ayında hafif bir artış gösterdi. Bu artış, analistlerin Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) ısrarcı enflasyonun hızlı bir şekilde geri çekilmesi gerektiği yönündeki düşüncelerini güçlendirdi. Önceki ayki yavaşlamanın ardından bu artış, BoJ’un parasal teşvikleri azaltma konusunda acele etme olasılığını destekledi.

 

 

Ekim ayında taze gıda maliyetleri dışarıda bırakılarak hesaplanan çekirdek tüketici fiyat endeksi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,9 arttı.

 

Japonya İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ekonomistler önceden, eylül ayında yüzde 2,8 olarak açıklanan çekirdek TÜFE’nin yüzde 3’e yükselmesini bekliyorlardı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler