Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

İsrail’de domates mahsulünün yüzde 70’i hasat edilemeyecek! Tarım Bakanlığı lise öğrencilerini çağırdı!

İsrail Tarım Bakanlığı, ülkenin güneyinde tarım işinin durması nedeniyle domates mahsulünün yüzde 70'inin hasat edilemeyeceği konusunda kamuoyuna uyarıda bulundu.

İsrail’de domates mahsulünün yüzde 70’i hasat edilemeyecek! Tarım Bakanlığı lise öğrencilerini çağırdı!

İsrail Tarım Bakanlığı, bölgeyi İsrail’in ekmek ambarı olarak nitelendirerek yaptığı açıklamada, güneydeki savaşın buradaki çiftliklerden meyve ve sebzelerin toplanmasını ve taşınmasını tehlikeye atabileceğini ifade etti.

İsrail İç Cephe Komutanlığı direktifleri uyarınca Gazze Şeridi’ne yakın bölgelerde tarımsal faaliyet yapılamıyor ve bu sebepten dolayı Bakanlık, güney bölgesinden halka gıda tedarikinin sorun olduğunu kaydetti.

İsrail’in medya kuruluşlarından The Times of İsrael’in konuyla ilgili haberine göre tarım faaliyeti yapılamayan alanlar arasında İsrail arzının  yüzde 70’ini oluşturan 4.000 dönüm domates serası, 15.000 dönüm patates ve 5.500 dönüm yeni ekilen havuç, 2.500 dönüm turp, 1.100 dönüm tatlı patates, 620 dönüm ekili alan yer alıyor. biber, 620 dönüm patlıcan, 500 dönüm lahana, 250 dönüm yeşil yapraklı sebzeler için böceksiz özel seralar ve yaklaşık 600 dönüm çiçek ve ticari bitkiler için ek seralar.

İsrail Tarım Bakanlığı, yaptığı ayrı bir duyuruda, tarım ürünleri ile canlı hayvanların ülkenin güneyinden satış mağazalarına taşınmasına yardımcı olmak amacıyla İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ile beraber “güvenli bir lojistik koridorunun” hayata geçirildiğini belirtti.

Tarım Bakanlığı’nın aynı açıklamasında, IDF yedek askerlerinin benzeri görülmemiş çağrılarının, gıda üretimi tedarik zincirinin tamamındaki işçileri etkilediği ve buna karşılık Bakanlığın, boşlukları doldurmak için lise gönüllülerinin işe alınması konusunda yerel yetkililerden yardım istediği de yer aldı.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler