Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

IMF: Çin ekonomisinde güçlü bir toparlanma var

Uluslararası Para Fonu Başkanı 2023 Çin Kalkınma Forumu’na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Georgieva, “Çin’in GSYİH büyümesinin yüzde 5,2 olarak belirlendiğini…

IMF: Çin ekonomisinde güçlü bir toparlanma var

Uluslararası Para Fonu Başkanı 2023 Çin Kalkınma Forumu’na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Georgieva, “Çin’in GSYİH büyümesinin yüzde 5,2 olarak belirlendiğini söyleyerek bu oran 2022’ye göre yüzde 2’den daha fazla büyük bir artış” dedi.

Uluslararası Para Fonu Başkanı (IMF) Kristalina Georgieva, Çin’in güçlü ekonomik toparlanma belirtileri gösterdiğini söyledi.

2023 Çin Kalkınma Forumu’nda yaptığı açıklamalarda Georgieva, Çin ekonomisinin güçlü bir toparlanma gerçekleştirdiğini ve IMF’nin ocak ayında Çin’in GSYİH büyümesini yüzde 5,2 olarak belirlediğini söyledi. Söz konusu büyüme 2022 oranına göre yüzde 2’den fazla büyük bir artış.

Çin’in 2023’te küresel büyümenin yaklaşık üçte birini oluşturacağını söyleyen Georgieva, “Bu hem Çin için hem de dünya için önemli” dedi.

IMF’nin analizi ayrıca, Çin’deki GSYİH büyümesinde yüzde bir puanlık bir artışın, diğer Asya ekonomilerinde büyümede ortalama yüzde 0,3 puanlık bir artışa yol açabileceğini kaydetti.

Georgieva, “Böylesine sağlam bir toparlanma ile Çin, artık olumlu bir ivme kazanabilir ve kapsamlı politikalar yoluyla gelişmiş ekonomilerle yakınlaşmaya yönelik büyüme yolunda kalabilir” dedi.

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler