Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Goldman Sachs kritik faiz haftasında beklentilerini paylaştı

Goldman Sachs, ABD Merkez Bankası'nın önümüzdeki yıl faiz indirimine gideceği beklentisini açıkladı. Enflasyondaki düşüşü gerekçe göstererek, ilk indirim beklentisini önceki tahminlerin ötesine çekti.

Goldman Sachs kritik faiz haftasında beklentilerini paylaştı

Goldman Sachs, ABD Merkez Bankası’nın önümüzdeki yıl faiz indirimine gideceği beklentisini açıkladı. Enflasyondaki düşüşü gerekçe göstererek, ilk indirim beklentisini önceki tahminlerin ötesine çekti.

 

 

 

Banka, kritik faiz haftasında yeni tahminlerini paylaştı. Daha önce gelecek yıl aralık ayında faiz indirimine başlanacağını öngören Goldman Sachs, enflasyonun düşüşü üzerine ilk indirim beklentisini üçüncü çeyreğe çekti.

 

Goldman Sachs’ın iki kez indirim beklentisi, federal fonlama faiz oranının 2024 yılı sonunda %4,875’e ulaşacağı yönünde. Bu öngörü, önceki %5,13’lük tahminlerden bir düşüş anlamına geliyor.

 

Ekonomist Jan Hatzius, 10 Aralık tarihli raporunda, “Sağlıklı büyüme ve iş gücü piyasası verileri, faiz indirimlerinin hızlı olmayabileceğini gösteriyor. Ancak enflasyonun daha iyi yönde seyretmesi, faiz indirimlerinin normalleşme sürecinin biraz daha öne çekilebileceğini gösteriyor” dedi.

 

Goldman Sachs’a göre, bazı katılımcılar enflasyon verilerine tepki olarak daha fazla faiz indirimi yapabilirken, diğerleri ise piyasada aşırı indirim beklentisine karşı çıkarak geri adım atabilir.

 

Hatzius, enflasyon tahminlerinin biraz düşük olduğunu belirtirken, FOMC katılımcılarının muhtemelen daha temkinli bir tutum sergileyebileceklerini ifade etti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler