Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fitch İsrail’in kredi notunu negatif izlemeye aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İsrail'in kredi notunu jeopolitik riskler nedeniyle "A+" seviyesinden negatif izlemeye aldı.

Fitch İsrail’in kredi notunu negatif izlemeye aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İsrail’in kredi notunu jeopolitik riskler nedeniyle “A+” seviyesinden negatif izlemeye aldı.

 

 

Fitch Ratings’den gelen açıklamada, İsrail’in kredi notunun negatif izlemeye alınmasının nedeni olarak İsrail-Filistin çatışmasından kaynaklanan jeopolitik riskler gösteriliyor. Açıklamada, bu negatif izleme kararının, mevcut çatışmanın uzun süreli ve büyük ölçekli askeri çatışmalara dönüşme riskini yansıttığına dikkat çekiliyor. Ayrıca, bölgedeki diğer ülkeler ve örgütlerin de çatışmaya dahil olma olasılığına vurgu yapılıyor.

 

Açıklamada, bu ölçekteki bir çatışmanın, insan kayıplarının yanı sıra önemli askeri harcamalara, altyapının tahrip olmasına, tüketici ve yatırım güveninde sürekli değişikliklere neden olabileceği ve bu nedenle İsrail’in kredi değerlendirmelerinde büyük bir bozulmaya yol açabileceği belirtildi.

 

Çatışmanın ülkenin ekonomisi ve kamu maliyesi üzerinde uzun vadeli ve maddi etkilere sahip olabileceği ve bu tür bir tırmanmanın İsrail’in kredi notunu düşürebileceği uyarısında bulunuluyor. Aynı şekilde, çatışmanın azalması durumunda ise ülke kredi notunu olumlu etkileyebileceği ifade edildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler