Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fitch, ABD’de yılın son çeyreğinde tüketici harcamalarında yavaşlama olacağını açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD ekonomisinde tüketici harcamalarında yavaşlama beklediğini duyurdu. Fitch Ratings'ın raporuna göre, iş gücü piyasasındaki soğuma, ücret artışındaki yavaşlama, fazla tasarrufun neden olduğu tüketim artışındaki azalma ve ABD Merkez Bankası'nın agresif sıkılaşma politikalarının gecikmeli etkileri, tüketici harcamalarında bu yılın dördüncü çeyreğinden itibaren belirgin bir yavaşlamaya neden olabilir.

Fitch, ABD’de yılın son çeyreğinde tüketici harcamalarında yavaşlama olacağını açıkladı

Fitch Ratings’ın verilerine göre, reel tüketici harcamaları bu yılın ilk çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 4,3 arttı, ikinci çeyrekte ise yüzde 1,7 artış kaydetti. Üçüncü çeyrekte ise yüzde 3’lük bir artış öngörülüyor. Ancak, iş gücü piyasasındaki zayıflama ve ücret artışındaki yavaşlama gibi faktörler nedeniyle, tüketici harcamalarında yılın dördüncü çeyreğinden itibaren belirgin bir yavaşlama bekleniyor.

Bloomberg HT’nin konuyla ilgili haberine göre, Fitch Ratings’ın raporunda, tüketici harcamalarındaki artışın bu yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 1,2’ye kadar yavaşlayabileceği öngörülüyor. Ayrıca, gelecek yılın ilk çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 0,8’lik bir daralma ve ikinci çeyrekte yüzde 3’lük bir daralma bekleniyor.

Raporda ayrıca, hane halkı borçlarının son dört çeyrekte önemli ölçüde arttığına dikkat çekiliyor. Bu artışın büyük ölçüde konut kredileri ve kredi kartı borçlarından kaynaklandığı ifade edildi.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler