Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fed’den sonra AMB da 25 baz puan faiz artırdı

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi bugün yaptığı toplantıda, devam eden yüksek enflasyon baskıları karşısında faiz oranlarının 25 baz puan artırılmasına…

Fed’den sonra AMB da 25 baz puan faiz artırdı

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi bugün yaptığı toplantıda, devam eden yüksek enflasyon baskıları karşısında faiz oranlarının 25 baz puan artırılmasına karar verdi.

Yönetim Konseyi yaptığı değerlendirmede, gelen belgelerin genel olarak orta vadeli enflasyon görünümü konusunda Yönetim Konseyi’nin önceki toplantısında ortaya koyduğu değerlendirmeleri desteklediğini vurguladı.

 

Gelecekteki kararların politika faizlerinin enflasyonun yüzde 2 olan orta vadeli hedefe dönmesini sağlamak için yeterince sınırlayıcı seviyeye getirilmesine katkı sağlayacağını belirten ECB, faizi gerektiği sürece ekonomik aktiviteyi sınırlayıcı seviyede (yüksek) tutacaklarını vurguladı.

Yönetim Konseyi açıklamasında, uygun seviyeyi ve faizin o seviyede ne kadar kalacağını belirlemek için verilere bağlı yaklaşım izlemeye devam edeceklerini aktarılırken, faiz oranlarının para politikası duruşunu belirlemede ana araç olmaya devam edeceğini ifade edildi.

Konsey, Varlık Alım Programı-APPI ile alınmış varlıkların ana para ödemelerinin Temmuz 2023’ten sonra artırıma yönlendirilmemesini beklediklerini de vurguladı—yani bilanço daraltmada hızlanacak.

Foreks haber

Analiz gelecek….

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler