Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Ekonomistler ABD ekonomisi için büyüme tahminlerini yükseltti

Bloomberg'in aylık anketine katılan ekonomistler, ABD büyüme tahminlerini yükseltirken, tüketicilerin harcamalarının devam etmesi resesyon ihtimalini bir yılın en düşük seviyesine indirdi.

Ekonomistler ABD ekonomisi için büyüme tahminlerini yükseltti

Bloomberg’in aylık anketine katılan ekonomistler, ABD büyüme tahminlerini yükseltirken, tüketicilerin harcamalarının devam etmesi resesyon ihtimalini bir yılın en düşük seviyesine indirdi.

 

 

 

Ekonomi uzmanları, hanehalkı harcama tahminlerinin yükselmesiyle ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte yıllık %3,5’lik bir oranla yaklaşık 2 yılın en hızlı büyümesini gerçekleştireceğini öngördü.

 

Bloomberg, gelecek yıl için istihdam tahminlerinin yükseltilmesinin, ekonomistlerin neden önümüzdeki yıl resesyon riskini daha düşük gördüklerini açıkladığını belirtti. İstihdam piyasasındaki güçlü performans, ekonominin büyümesine katkıda bulunuyor.

 

ING Ekonomisti James Knightley, “ABD ekonomisi mükemmel bir yaz mevsimi geçirdi. Güçlü tüketici harcamaları ana itici güçtü; hanehalkları, tasarruflarını kullanarak ve kredi kartlarından borçlanarak yaşam tarzlarını sürdürmeye istekliyken enflasyon, harcama gücünü azaltmaya devam ediyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler