Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Ekim ayında Euro Bölgesi’nde üretici fiyatları yükseldi

Euro Bölgesi'nde Ekim ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) artış gösterdi. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan verilere göre, Euro Bölgesi'nde ÜFE, aylık bazda yüzde 0,2 artış kaydederken, yıllık bazda ise yüzde 9,4 oranında düşüş yaşandı.

Ekim ayında Euro Bölgesi’nde üretici fiyatları yükseldi

Euro Bölgesi’nde Ekim ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) artış gösterdi. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan verilere göre, Euro Bölgesi’nde ÜFE, aylık bazda yüzde 0,2 artış kaydederken, yıllık bazda ise yüzde 9,4 oranında düşüş yaşandı.

 

 

Aynı dönemde Avrupa Birliği (AB) genelinde ÜFE, önceki aya kıyasla yüzde 0,2 artış gösterirken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,7 azaldı.

 

Piyasa beklentileri, Euro Bölgesi’nde aylık ÜFE’nin yüzde 0,2 artacağı ve yıllık bazda yüzde 9,5 düşüş yaşanacağı yönündeydi. Gerçekleşen veri, aylık bazda beklentilere paralelken, yıllık bazda beklenen düşüşe çok yakın bir seviyede gerçekleşti.

 

ÜFE’nin AB ülkeleri arasında yıllık bazda en fazla düşüş, Bulgaristan’da yüzde 25,9, Belçika’da yüzde 20,5 ve Yunanistan’da yüzde 14,7 olarak kaydedildi. Öte yandan, Lüksemburg’da yıllık ÜFE yüzde 18,4, Slovenya’da yüzde 2,5 ve Slovakya’da yüzde 1,1 artış gösterdi.

 

Aylık bazda ise İrlanda’da yüzde 4,9, İtalya’da yüzde 2,2 ve Hollanda’da yüzde 0,7 artarken, Lüksemburg’da yüzde 3,7, Letonya’da yüzde 2,7 ve Yunanistan’da yüzde 1,9 düşüş yaşandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler