Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Dolara erişimi resmen kısıtladılar! Alımlar askıya alındı

Arjantin Merkez Bankası, dolar alımlarını şimdilik askıya aldı. Yeni Başkan Milei'nin politikalarını netleştirene kadar döviz erişimini kısıtlamak, bankanın "Enflasyonu yok etmeye yönelik şok terapi programı" olarak belirttiği bir adım olarak duyuruldu.

Dolara erişimi resmen kısıtladılar! Alımlar askıya alındı

Arjantin Merkez Bankası, dolar alımlarını şimdilik askıya aldı. Yeni Başkan Milei’nin politikalarını netleştirene kadar döviz erişimini kısıtlamak, bankanın “Enflasyonu yok etmeye yönelik şok terapi programı” olarak belirttiği bir adım olarak duyuruldu.

 

 

Banka, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, resmi döviz piyasasının, Milei ekibinin politika planlarını açıklama ve idari düzenlemelere uygunluk sağlama zamanı vermek adına sınırlı işlemlerle faaliyet göstereceğini belirtti.

 

Bu kararın ardından yatırımcılar, önümüzdeki günlerde dövizde büyük bir değer kaybı öngörüyor.

 

Pazar günü yaptığı açıklamada Milei, “Daha önce hiçbir hükümet, şu anda bizim karşı karşıya olduğumuz kadar zorlu bir durumla karşılaşmadı. Değişimler ve yaşanacak şok kaçınılmaz” ifadelerini kullandı.

 

Abrdn Yatırım Direktörü Andrew Stanners, Milei’nin açıklamalarının yatırımcılar için cesaret verici olmasına rağmen atılacak adımların önümüzdeki aylarda test edileceğini belirtti. Stanners, “Yatırımcıların ve özellikle seçmenlerin destek süresi önemli olacak. Yasal düzenlemeleri geçirebilecek mi? Toplumsal baskılar, gerekli mali tedbirlerin bir kısmını hafifletecek mi? Yıl ilerledikçe piyasa kesinlikle buna odaklanacak” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler