Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Citigroup Çin büyüme beklentisini yukarı çekti: Ekonomide döngüsel dipten dönüldü

Son veriler, Çin ekonomisinin bazı sektörlerinin, fabrika faaliyeti gibi, istikrarlı olduğunu gösterdi, ancak toparlanma dengesiz.

Citigroup Çin büyüme beklentisini yukarı çekti: Ekonomide döngüsel dipten dönüldü

Citigroup Inc. ekonomistleri bu yıl Çin için büyüme tahminlerini %5’e yükseltti.

Çarşamba günü yazdıkları raporda, perakende satışların ve sanayi üretiminin iyileşebileceğini belirtirken resmi imalat anketlerinin altı aydır ilk defa genişledikten sonra, ülkenin ihracat daralmasının da azalabileceğini eklediler.

Bankanın baş ekonomisti Yu Xiangrong liderliğindeki ekonomistler, “Döngüsel dip geldi; tüm gözlerin, biriken politika ivmesi arasında organik talebin artıp artmayacağına çevrildiğini” yazdılar. Bankanın önceki tahmini %4,7 idi ve bu da Citigroup’un Çin konusunda daha olumsuz görüşlü yatırım bankaları arasında yer almasına neden olmaktaydı.

“Eskiden GSYİH tahminimizi politika hayal kırıklığı nedeniyle aşağı çekmiştik,” diye yazılan raporda 31 Ağustos’tan bu yana “politika ivmesinin beklentileri açık bir şekilde aştığını ” eklediler. Bu değişim de gayrimenkul krizini hafifletme önlemlerinden kaynaklandı.

Bloomberg tarafından yapılan anket de Çin ekonomisinde yıl boyunca %5 büyüme öngören medyan bir tahmin gösterdi ki bu da resmi hedefle uyumlu. Bununla birlikte, birçok firma, emlak krizinin devam etmesi nedeniyle ekonomiye yönelik beklentilerini düşürmüştü.

Son veriler, Çin ekonomisinin bazı sektörlerinin, fabrika faaliyeti gibi, istikrarlı olduğunu gösterdi, ancak toparlanma dengesiz. Ekonomistler, iç talep ve iş piyasası baskıları, aynı zamanda gayrimenkul piyasasındaki sorunlarla ilgili endişeleri işaret ediyor.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler