Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Bundesbank, Alman ekonomisinin bu yıl daralmasını, enflasyonun 2025’de de yüzde 2’nin üzerinde kalmasını bekliyor

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Avrupa’nın en büyük ekonomisinin bu yıl daralacağını ve enflasyonun 2025’te de yüzde 2 hedefinin üzerinde kalacağını…

Bundesbank, Alman ekonomisinin bu yıl daralmasını, enflasyonun 2025’de de yüzde 2’nin üzerinde kalmasını bekliyor

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Avrupa’nın en büyük ekonomisinin bu yıl daralacağını ve enflasyonun 2025’te de yüzde 2 hedefinin üzerinde kalacağını öngördü.

Bundesbank, Alman ekonomisi için 2023 yılı daralma beklentisini yüzde 0,5’ten yüzde 0,3’e revize ederken, 2024 ve 2025 için GSYH büyüme tahminlerini yüzde 1,2 ve 1,3 olarak korudu.

Almanya’da enflasyonun bu yıl yüzde 6,0 olacağını öngören Bundesbank, fiyat artışlarının gelecek yıl yüzde 3,1’e ve 2025’te yüzde 2,7’şye gerileyeceğini tahmin etti.

Bundesbank yaptığı değerlendirmede, “Alman ekonomisi geçtiğimiz 3 yıldaki krizlerden üstün bir gayretle toparlanmaya çalışıyor. Ancak yüksek enflasyonun sonuçları ile başa çıkmakta hala zorlanıyor. Enflasyona ilişkin riskler yukarı yönlü. Eğer ücretler ve karar daha güçlü şekilde artar ise yüksek enflayon daha köklü, sağlam hale gelebilir” dedi.

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel de, “Daha ısrarcı enflasyon risklerine karşı koymakta kararlı para politikası adımı önemli” dedi.

Foreks

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler