Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Boeing, İsrail-Hamas savaşının tedarikçileri etkileyebileceğini söyledi

Boeing şirketi yaptığı açıklamada İsrail-Hamas savaşının tedarikçileri etkileyebileceğine dikkat çekti. Boeing, 3'ncü çeyrekte zarar ettiğini, 737 modeli için teslimat hedefini düşürdüğünü duyurmuştu. 2023 mali yılının üçüncü çeyreğinde gelirinin yıllık yüzde 13 artışla 18,1 milyar dolara ulaştığını duyuran uçak ve savunma üreticisi Boeing, 1,64 milyar dolar net zarar bildirdi.

Boeing, İsrail-Hamas savaşının tedarikçileri etkileyebileceğini söyledi

Uçak ve savunma üreticisi Boeing şirketi yaptığı açıklamada bazı tedarikçilerin etkilenebileceğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “İsrail ve Gazze Şeridi’ndeki mevcut çatışmanın bazı tedarikçilerimizi etkileme potansiyeli var ve halihazırda havayolu şirketlerinin ve kiralayan müşterilerimizin bazı operasyonlarını etkiledi. Gelişmeleri yakından takip ediyor, çalışanlarımızı ve müşterilerimizi destekliyoruz ve uygun şekilde hafifletici önlemler alacağız.”

CNBC’nin konuyla ilgili haberine göre Boeing şirketi küresel tedarik zinciriyle iş birliği halinde. Bu arada Boeing’in, hangi tedarikçilerinin etkilenebileceği konusunda ayrıntıya girmediği bildirildi.

Boeing, 3’ncü çeyrekte zarar ettiğini, 737 modeli için teslimat hedefini düşürdüğünü duyurmuştu. 2023 mali yılının üçüncü çeyreğinde gelirinin yıllık yüzde 13 artışla 18,1 milyar dolara ulaştığını duyuran uçak ve savunma üreticisi Boeing, 1,64 milyar dolar net zarar bildirdi.

Foreks’in konuyla ilgili haberine göre, hisse başına seyreltilmiş zarar ise bir önceki yılın üçüncü üç aylık döneminde kaydedilen 5.49 $’dan 2.70 $’a düştü. Boeing bazı ürünlerinin teslimat tarihinde revizyona gitti. Buna göre Boeing, tedarikçisi Spirit AeroSystems  kalite sorunları nedeniyle bu yıl için 737 teslimat tahminini düşürdü. 2023 yılında 400-450 adet 737 jeti teslim etmeyi hedefleyen Boeing, dar gövdeli jetler için gövde üreten Spirit’teki iki ayrı kalite sorununun ardından bu hedefi 375-400 jete düşürmek zorunda kaldı. Öngörülen 737 teslimatlarının gerisinde kalmasına rağmen Boeing, 3-5 milyar dolar arasında serbest nakit akışı yaratma hedefine bağlı kaldı ve 737 üretimini artırma planını değiştirmemeyi düşünüyor. Ayrıca, 2023 yılında en az 70 adet geniş gövdeli 787 Dreamliner teslimat hedefine ulaşmayı planlıyor.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler