Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

BoE Faizi Sabit Tutma Eğiliminde… İngiltere’den Gelen Veriler Neyi Gösteriyor?

Pantheon Macroeconomics'ten Samuel Tomb, Birleşik Krallık'ta ücret artışının yavaşlamaya başlamasıyla birlikte İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz oranlarını sabit tutma eğiliminde olabileceğini savundu.

BoE Faizi Sabit Tutma Eğiliminde… İngiltere’den Gelen Veriler Neyi Gösteriyor?

Pantheon Macroeconomics’ten Samuel Tomb, Birleşik Krallık’ta ücret artışının yavaşlamaya başlamasıyla birlikte İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz oranlarını sabit tutma eğiliminde olabileceğini savundu.

 

 

Bugün açıklanan verilere göre, İngiltere’de ikramiyeler hariç tutulduğunda ağustos ayında ücretler %7,8 oranında arttı.

 

İngiltere Merkez Bankası (BoE) gibi merkez bankaları, ücret artışlarını ve diğer ekonomik verileri yakından izleyerek faiz oranları gibi para politikası araçlarını değerlendirirler. Bu tür veriler, BoE’nin gelecekteki faiz oranı kararlarını etkileyebilir.

 

Samuel Tomb, ücret verilerinin iş gücü piyasasındaki gevşemeyi geciktirme eğiliminde olduğunu belirtirken, “İstihdam ortamının giderek gevşediğine işaret eden ve ücretler üzerindeki baskıyı artıran diğer göstergelerle birlikte BoE Para Politikası Komitesi gelecek ay toplandığında kilit faiz oranını %5,25’te tutacak gibi görünüyor” dedi.

 

Tomb’ın bu değerlendirmesi, ücret artışlarının iş gücü piyasasındaki durumu yansıttığını ve işsizlik oranlarının düşüş göstermesi gibi diğer göstergelerle birlikte ele alındığında, İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz oranlarını sabit tutma eğiliminde olduğunu öne sürüyor.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler