Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Avustralya’da enflasyon tahminlerin üzerine çıktı

Avustralya'da tüketici fiyatları, yılın üçüncü çeyreğinde beklenenden daha fazla arttı. Bu durum, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) faiz artırımına yönelik baskıyı artırdı.

Avustralya’da enflasyon tahminlerin üzerine çıktı

Avustralya’da tüketici fiyatları, yılın üçüncü çeyreğinde beklenenden daha fazla arttı. Bu durum, Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) faiz artırımına yönelik baskıyı artırdı.

 

 

 

Avustralya İstatistik Bürosu’nun açıkladığı verilere göre, ülkenin tüketici fiyatları üçüncü çeyrekte bir önceki döneme göre yüzde 1,2 arttı ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,4 artış gösterdi.

 

Bu, piyasa beklentilerinin biraz üzerinde bir artışı temsil etti. Ayrıca, 2022 yılının son çeyreğinde tüketici fiyatlarının yüzde 7,8 ile zirve yapması dikkat çekti.

 

Veriler, Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) politikayı daha da sıkılaştırma ihtimalini artırdı. RBA Başkan Yardımcısı Michele Bullock, enflasyonun hedefe yavaş dönme riski olduğunu belirterek, enflasyon görünümünde önemli bir revizyon olması durumunda faiz artışlarına devam edebileceklerini ifade etti. RBA, enflasyon hedefini yüzde 2-3 aralığında tutarken, bu hedefe 2025 yılının ortalarında dönülmesini bekliyor.

 

Son 16 ay içinde RBA, 12 kez faiz artışına gitmiş olsa da, son 4 toplantısında faiz oranını yüzde 4,10 seviyesinde sabit tutmuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler