Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Altın, dolar, borsa, petrol ve küresel piyasalarda yeni hafta

Altın fiyatları, yeni haftaya düşüşle başladı. Altının gram fiyatı saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,8 değer kaybıyla 1.713 lira seviyesinde bulunuyor. Cuma günü altının ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak altının gram fiyatı yüzde 3,6 artışla 1.727 liradan tamamladı. Altının ons fiyatı da haftalık bazda yüzde 5,5 ile mart ayından bu yana en iyi haftalık performansını sergiledi. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.880 lira, Cumhuriyet altını ise 11.780 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı şu sıralarda yüzde 1,1 düşüşle 1.910 dolar seviyesinde seyrediyor.

Altın, dolar, borsa, petrol ve küresel piyasalarda yeni hafta

İsrail-Filistin çatışmasının yatırımcıların odağında olduğunu belirten analistlere göre, ateşkese ilişkin söylemlerin artmasıyla risk iştahının sınırlı da olsa yükseldiğini ifade etti. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının yanı sıra Fed üyelerinin sözle yönlendirmelerinin de yatırımcıların odağında olduğunu belirttiler. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in politika faizini sabit bırakacağı öngörüldü.

Petrol fiyatları 90 doların üzerinde hareket ediyor. İsrail-Filistin çatışmasının bölgeye yayılması endişeleriyle artan petrol fiyatlarında yön arayışı devam ediyor.

Brent petrolün varili 90,76 dolardan işlem görüyor. ABD’nin Çin’e uyguladığı kısıtlamalar da bölgede risk algısının güçlenmesine neden oldu.

Dünya genelinde “şahin” para politikalarının sonuna yaklaşıldığına dair beklentiler de fiyatlar üzerinde etkili oluyor. ABD ve Avrupa Merkez Bankaları’nın enflasyonla mücadele için faiz artırımlarına gitmesi bekleniyor.

Küresel piyasalar, İsrail-Filistin çatışması ve ABD-Çin gelişmeleriyle negatif bir seyir izliyor. Jeopolitik riskler varlık fiyatlarını etkilemesini sürdürüyor.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dalgalı bir seyir izliyor. Dolar/TL ise 27,85 seviyesinden işlem görüyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler