Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Almanya’da tüketici güveni düşmeye devam ediyor

Üst üste üçüncü düşüşle birlikte, yıl sonundan önce tüketici duyarlılığında bir toparlanma umutları temelli gömülmüş olmalı.

Almanya’da tüketici güveni düşmeye devam ediyor

Almanya’da tüketici güveni Kasım ayında üst üste üçüncü ay düşerek Alman ekonomisinin bu yıl için toparlanma umutlarını sona erdirdi.

Tüketici güven endeksi, bir önceki ay -26.7 olan revize edilmiş değerin ve -26.5 olan beklentilerinin altında -28.1 puana geriledi.

GfK enstitüsü ve Nuremberg Piyasa Kararları Enstitüsü (NIM) tarafından ortaklaşa yayınlanan endeksteki düşüş, artan gıda ve enerji fiyatlarına bağlandı.

Tüketicilerin tasarruf eğiliminin bir önceki ay 8,0’dan 8,5 puana yükselerek son on yılın en yüksek seviyesine ulaşması tüketici iklimindeki düşüş eğilimini pekiştirdi.

NIM’de tüketim uzmanı olan Rolf Buerkl, “Üst üste üçüncü düşüşle birlikte, yıl sonundan önce tüketici duyarlılığında bir toparlanma umutları temelli gömülmüş olmalı. Yüksek gıda fiyatları Almanya’da hane halkının alım gücünü zayıflatıyor ve özel tüketimin bu yıl ekonominin temel direği olmayacağını garanti ediyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler