Sosyal Medya

Borsa

ABD’de tahvil satışı durdu; hisse senetleri dördüncü günde geriliyor

Pozitif sürprizler artık büyük ölçüde fiyatlandığı için, hisse senedi piyasalarında daha fazla değer artışı için pek fazla alan görünmüyor, bu da riskli varlıklar konusunda bir dereceye kadar dikkatli olunması gerektiğini düşündürüyor.

ABD’de tahvil satışı durdu; hisse senetleri dördüncü günde geriliyor

Tahvil piyasasındaki satış durdu ve dolar istikrar kazanırken, Avrupa’daki hisse senetleri dördüncü gün üst üste geriledi. Stoxx 600 endeksi Salı günü %0,6 düştü ve ABD hisse senetleri vadeli işlemleri geriledi, bu da küresel hisse senetlerini ölçen en geniş endekslerden biri olan MSCI Tüm Ülke Dünya Endeksi’nin son on yılın en uzun kayıp serisini eşleme yolunda olduğu anlamına geliyor.

Tahvil ve Avrupa hükümet borçları getirileri, yatırımcıların yüksek faiz oranlarının uzun süre devam edeceğini fiyatladığı bir dönemi göz önüne alırken on yıllık zirvelere ulaştıktan sonra istikrar kazandı. Bloomberg dolar endeksi, Aralık ayından bu yana en yüksek seviyesinden kapanmasının ardından neredeyse değişmeden kaldı. Yükselen doların etkisiyle petrol geriledi.

Sıkı para politikasının tehdidi, bu yılın en büyük kazançlarından bazılarını yüksek uçan teknoloji hisselerinde geri alıyor. Bu büyüme şirketleri uzun vadeli görünümleri nedeniyle değerli görülse de, gelecekteki karlar daha yüksek faiz oranlarında indirgendiğinde daha az cazip hale geliyor. Bu, teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Endeksi’ne karşı büyüyen kısa pozisyonlarda yansıtılıyor.

Candriam’ın çoklu varlık fonlarının küresel başkanı Nadège Dufossé, “Zayıf ama pozitif büyüme, Atlantik’in her iki tarafında da durgunluğu uzak tutuyor ve merkez bankaları bu yıl sonuna kadar finansal koşulları hafifletme olanağı bulamayacak” dedi. “Pozitif sürprizler artık büyük ölçüde fiyatlandığı için, hisse senedi piyasalarında daha fazla değer artışı için pek fazla alan görünmüyor, bu da riskli varlıklar konusunda bir dereceye kadar dikkatli olunması gerektiğini düşündürüyor.”

Citigroup Inc. stratejistlerine göre, Nasdaq 100’deki pozisyonlama şu anda 8,1 milyar dolarlık net kısa pozisyonla tek taraflı net kısa tarafta.

JPMorgan Chase & Co.’nun başkanı ve CEO’su Jamie Dimon, ABD faiz oranlarının %7’ye kadar ulaşabileceği bir kötü senaryoyu ortaya attı, bu, tüketicileri ve işletmeleri hazırlıksız yakalayabilecek bir durum. Ayrıca, Moody’s Investors Service tarafından yapılan bir uyarı, ABD hükümetinin kapanmasının Amerika’nın kredi notuna olumsuz yansıyabileceği konusunda işlemcileri ay sonu son tarihine odaklı tutmakta.

Salı günü açıklanacak olan ABD tüketici güveni ve imalat faaliyetine ilişkin veriler, ekonomi ve para politikası görünümü hakkında daha fazla ipucu sağlayacak.

Asya’da, emlak endişeleri Çin piyasalarını olumsuz etkilemeye devam etmekte. Hong Kong’un Hang Seng Endeksi, son olarak Kasım ayında görülen seviyelere düşerken, anakara endeksleri sınırlı bir düşüş kaydetti ve bölge genelinde olumsuz bir atmosferi yansıttı.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler