Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de sektörel daralma sürüyor! İmalat endeksi beklentilerin altında kaldı

ABD'de Ekim ayında Philadelphia Fed İmalat Endeksi, sınırlı bir toparlanma gösterdi ancak beklentilerin altında kalarak imalat sektöründeki daralmanın hala devam ettiğini gösterdi.

ABD’de sektörel daralma sürüyor! İmalat endeksi beklentilerin altında kaldı

ABD’de Ekim ayında Philadelphia Fed İmalat Endeksi, sınırlı bir toparlanma gösterdi ancak beklentilerin altında kalarak imalat sektöründeki daralmanın hala devam ettiğini gösterdi.

 

 

ABD Merkez Bankası (Fed) Philadelphia şubesi, ekim ayına ilişkin imalat endeksi verilerini açıkladı.

 

Banka tarafından yapılan ankete göre, endeks ekimde geçen aya kıyasla 5 puan artarak eksi 9 seviyesine ulaştı. Piyasa beklentileri ise endeksin bu dönemde eksi 6,4 değerini almasını öngörüyordu.

 

Bu dönemdeki artış, sektördeki daralmanın hafiflemeye başladığını gösterse de, endeks son 17 ayın 15’inde negatif değer alarak sektördeki daralmanın hala devam ettiğini işaret ediyor.

 

Eylül ayında endeks eksi 13,5 seviyesindeydi, bu nedenle ekimdeki artış, sektördeki iyileşme eğiliminin bir işareti olabilir.

 

Verilere göre, ekim ayında yeni sipariş endeksi 15 puanlık bir artışla 4,4’e çıktı, bu da imalat sektöründe yeni siparişlerin arttığını gösteriyor. Aynı dönemde sevkiyat endeksi de eksi 3,2’den 10,8’e yükseldi, bu da ürünlerin sevkiyatının arttığını gösteriyor.

 

İstihdam endeksi ise aynı dönemde eksi 5,7’den 4’e çıkarak, şubat ayından bu yana ilk kez pozitif bir değer aldı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler