Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları tahminlerin üzerinde gerçekleşti

ABD'deki işsizlik maaşı başvuruları, son verilere göre tahminlerin üzerinde artış gösterdi.

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları tahminlerin üzerinde gerçekleşti

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık verilere göre, 28 Ekim tarihine kadar olan haftada işsizlik maaşı başvuruları, önceki haftaya kıyasla 5 bin kişi artarak 217 bine yükseldi. Piyasa beklentisi ise başvuruların 210 bin civarında olacağı yönündeydi.

Ayrıca, önceki haftanın işsizlik maaşı başvuru verileri 210 bin olarak revize edildi. Geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuru sayısı, bir önceki haftaya kıyasla 2 bin artarak 210 bine ulaştı.

Süregelen işsizlik maaşı başvuru sayısı ise 21 Ekim tarihine kadar olan haftada 35 bin kişi artarak 1 milyon 818 bine ulaştı. Bu, nisan ayından bu yana kaydedilen en yüksek değer.

Analistler, işsizlik maaşı başvurularındaki bu artışın, ABD iş gücü piyasasının bazı belirgin yumuşama işaretleri gösterdiğine dikkat çekiyor. Ancak, işsizlik maaşı başvuruları tarihsel olarak hala düşük seviyelerde bulunuyor, bu da ekonominin toparlanma sürecinin devam ettiğini ve iş gücü piyasasının istikrarını koruduğuna işaret ediyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler