Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de enflasyon beklentisi 2021’den bu yana en düşük seviyeye indi

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi'nin yayımladığı verilere göre, Tüketici Beklentileri Anketi, yaklaşık bin 300 hanehalkının katılımıyla gerçekleşti. Anket sonuçlarına göre, kısa vadeli medyan enflasyon beklentisi, gelecek 12 ay için yüzde 3,4'e gerileyerek Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyeye indi.

ABD’de enflasyon beklentisi 2021’den bu yana en düşük seviyeye indi

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi’nin yayımladığı verilere göre, Tüketici Beklentileri Anketi, yaklaşık bin 300 hanehalkının katılımıyla gerçekleşti. Anket sonuçlarına göre, kısa vadeli medyan enflasyon beklentisi, gelecek 12 ay için yüzde 3,4’e gerileyerek Nisan 2021’den bu yana en düşük seviyeye indi.

Gelecek 3 ve 5 yıl için enflasyon beklentileri ise sırasıyla yüzde 3 ve yüzde 2,7 seviyelerinde sabit kaldı. Hanehalkı harcamalarındaki artış beklentisi yüzde 5,2’ye, gelir artışı beklentisi ise yüzde 3,1’e geriledi.

Benzin, üniversite eğitimi, kira ve gıda maliyetlerindeki artış beklentileri ise sırasıyla yüzde 4,5, yüzde 5,8, yüzde 8 ve yüzde 5,3 seviyelerine düştü. Sağlık maliyetlerindeki beklenti ise yüzde 9,1 seviyesinde sabit kaldı.

Öte yandan, geçen ay açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri, ekimde yıllık bazda yüzde 3,2 artış göstermişti ve piyasa beklentilerini geride bırakmıştı. Bugün açıklanacak kasım ayı enflasyonu için ise aylık bazda değişim öngörülmüyor ve yıllık enflasyonun yüzde 3,1 olması bekleniyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler