Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de Bireysel Gelirler Artış Gösterdi

ABD'de kişisel gelirler ve çekirdek PCE (kişisel tüketim harcamaları)  eylül ayında beklentilere uygun şekilde yükseldi.

ABD’de Bireysel Gelirler Artış Gösterdi

ABD’de kişisel gelirler ve çekirdek PCE (kişisel tüketim harcamaları)  eylül ayında beklentilere uygun şekilde yükseldi.

 

 

Bugün Ekonomik Analiz Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, ABD’de kişisel gelir Eylül ayında 77,8 milyar dolar artarak bir önceki aya göre yüzde 0,3’lük bir artış gösterdi.

 

Harcanabilir kişisel gelir, kişisel gelirden kişisel cari vergiler çıkarıldıktan sonra 56,1 milyar dolar olarak kaydedildi ve yüzde 0,3’lük bir artış gösterdi. Kişisel tüketim harcamaları ise 138,7 milyar dolar olarak gerçekleşti ve yüzde 0,7’lik bir artış gösterdi.

 

Ayrıca, PCE fiyat endeksi Eylül ayında yüzde 0,4 artış gösterirken, gıda ve enerji maliyetlerini içermeyen çekirdek PCE fiyat endeksi yüzde 0,3 arttı.

 

Ağustos ayında yüzde 0,4 artan PCE’nin Eylül ayında yine yüzde 0,4 artması bekleniyordu, aynı şekilde çekirdek PCE’nin de Eylül ayında yüzde 0,3 artması tahmin ediliyordu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler