Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD ipotek faizleri 20 yılın en yüksek seviyesinde

Hızlı bir şekilde yükselen Hazine tahvil getirileri, ABD ipotek faizlerini 20 yılı aşkın bir sürenin en yüksek seviyesine çıkardı ve…

ABD ipotek faizleri 20 yılın en yüksek seviyesinde

Hızlı bir şekilde yükselen Hazine tahvil getirileri, ABD ipotek faizlerini 20 yılı aşkın bir sürenin en yüksek seviyesine çıkardı ve el almak isteyenlerin satın alma gücünü azalttı.

Mortgage Bankers Association, geçtiğimiz hafta 30 yıllık sabit faizli mortgage oranının yüzde 7,31’e yükseldiğini açıkladı – bu Aralık 2000’den beri görülen en yüksek seviye.

MBA’nın baş ekonomisti yardımcısı Joel Kan, “Mali piyasalar, likidite eksikliğiyle başa çıkmaya çalışırken ve dirençli ABD ekonomisinin enflasyonu inatla yüksek tutacağı endişeleriyle geçen hafta Hazine getirileri yükselmeye devam etti,” dedi.

Bu arada, konut ipoteği başvuruları Nisan 1995’ten bu yana en düşük seviyesine geriledi. Aynı haftada mortgage başvuruları %4,2 azalarak 1995’ten bu yana en düşük düzeye geriledi. Mortgage oranlarının hızla yükselmesine rağmen, düşük konut stoku tarafından desteklenen ev fiyatları, alıcıların pazarda bulunan nispeten az sayıdaki evler için daha yüksek tekliflerde bulunmasını gerektirdi.

FT

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler